Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συσπείρωση ευρύτερης προοπτικής

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιακού υλικού και των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και σε συναφείς χώρους εναντίον του συγκεκριμένου νομοσχεδίου της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να έχει ευρύτερο ορίζοντα και προοπτική, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,η οποία επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματοςσυναντήθηκε χτες με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Δημήτρης Τσόκας δήλωσε: "Συναντηθήκαμε με την ηγεσία του ΚΚΕ για το πολύ σοβαρό ζήτημα της συρρίκνωσης της ελληνικής βιομηχανίας. Εγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Συμφωνήσαμε στο πλήθος των θεμάτων που τέθηκαν. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Με το ΚΚΕ δίνουμε ένα νέο ραντεβού στον εργασιακό μας χώρο, στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με το σύνολο του προσωπικού μας".

Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

"Υπενθυμίσαμε στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ότι το ΚΚΕ έχει πάγια και συγκεκριμένη πρόταση αγώνα για τη διάσωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, πριν απ' όλα της βιομηχανίας, που τη συνδυάζουμε βεβαίως με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.Ανησυχούμε πάρα πολύ γιατί η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, που έχει ξεκινήσει, θα συμπαρασύρει και τον κλάδο της βιομηχανίας της χώρας που ασχολείται με την παραγωγή τηλεπικοινωνιακών υλικών και μέσων και ενδεχόμενα να τον οδηγήσει και σε συντριβή.

Είναι φανερό ότι ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα είναι μαγνήτης για το πολυεθνικό κεφάλαιο, γιατί μέσα από τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια μπορεί να γίνει ακόμη πιο ασφυκτικός ο έλεγχος και η υποταγή της χώρας και να μεγαλώσουν τα κέρδη και της εγχώριας ολιγαρχίας. Μ' αυτή την έννοια πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια συσπείρωση ανάμεσα σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιακού υλικού, στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και σε συναφείς χώρους, εναντίον του συγκεκριμένου νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Βεβαίως, αυτή η συσπείρωση πρέπει να έχει ευρύτερο ορίζοντα και προοπτική.

Τέλος, συζητήσαμε για τα θέματα των προγραμματικών συμφωνιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις του δημοσίου και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν δραστηριότητα σε τομείς που δεν επιδίδεται το δημόσιο. Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να υπάρχουν τέτοιες προγραμματικές συμφωνίες, με αμοιβαίο όφελος, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και οπωσδήποτε σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να έχει προτεραιότητα η ελληνική επιχείρηση, δεδομένου ότι εδώ υπάρχει προστιθέμενη αξία, εδώ, πάνω απ' όλα, υπάρχουν οι θέσεις εργασίας. Φοβόμαστε ότι το ξεπούλημα των επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα σημαίνει στην ουσία να μην τίθεται καν τέτοιο ζήτημα: με ποιους όρους, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να γίνονται τέτοιες προτιμησιακές προγραμματικές συμφωνίες. Γι' αυτό λέμε ότι όλα συναντιούνται στον ίδιο στόχο: Το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα και την πάλη, βέβαια, ενάντια σ' αυτό το ξεπούλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ