Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΩΝΑΣΕΙΟ
Εντονη κινητικότητα

Εντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε και χτες στο "Ωνάσειο". Ο γιος τουπρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ήρθε δύο φορές χτες στο "Ωνάσειο", ενώ οι Α. Λιβάνης και Τ. Χυτήρης τρεις φορές, δύο το πρωί και μια το απόγευμα. Την τρίτη φορά μάλιστα, κρατούσαν και έναν μεγάλο πράσινο φάκελο. Εξήγησαν ότι κατά την πρώτη πρωινή επίσκεψή τους ο πρωθυπουργός έκανε αξονική τομογραφία και δεν κατόρθωσαν να τον δουν. Γι' αυτό το λόγο επανήλθαν λίγη ώρα αργότερα.

Ο Ε. Γιαννόπουλος, εξερχόμενος του "Ωνασείου", το μεσημέρι δήλωσε: "Από ιατρικά πάμε καλύτερα, από πολιτικά μη με ρωτάτε". Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποια εξέλιξη κι αν επρόκειτο να δοθεί χτες κείμενο παραίτησης, απάντησε: "Ακουσα κι εγώ ότι υπάρχει εξέλιξη, αλλά πού βρίσκεται η επεξεργασία δε γνωρίζω". Τέλος, στην ερώτηση αν θα υπάρξει παραίτηση του πρωθυπουργού τις επόμενες μέρες, είπε: "Σήμερα, αύριο, τα πράγματα οδηγούνται σε λύση".

Χτες το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο υπουργός Υγείας και επικεφαλής της ομάδας θεραπόντων γιατρών του πρωθυπουργού, Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε πως κανένα έγγραφο με την υπογραφή του Α. Παπανδρέου δεν έχει ισχύ όσο βρίσκεται στην εντατική. Επίσης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού είπε χτες στους δημοσιογράφους: "Προσπαθούμε με μεγάλη προσοχή να μην διαταραχθεί η υγεία του. Το στρες δεν κάνει καλό στην κατάσταση που είναι".

Πάντως, σύμφωνα με το χτεσινό ιατρικό δελτίο κατά το τελευταίο 24ωρο ο πρωθυπουργός συνέχισε την αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία. "Παραμένει απύρετος και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για εκτίμηση του πλευριτικού υγρού".

Τους γιατρούς δεν τους ανησυχεί τόσο η επανασυσσώρευση υγρού στον δεξιό πνεύμονα, όσο στον αριστερό, διότι δημιουργεί προβλήματα στην αναπνοή. Χτες, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία που έδειξε ότι το υγρό και στους δυο πνεύμονες έχει φτάσει το 1,5 λίτρο, καθώς και σε αιμοκάθαρση και αιμοδιήθηση για πέντε ώρες. Σε αξονική τομογραφία πρόκειται να υποβληθεί και σήμερα ο πρωθυπουργός και τα ευρήματα θα δοθούν στο Ιατρικό Συμβούλιο για να εκτιμηθεί αν θα γίνει παρακέντηση και πότε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί δεν προχώρησαν χτες σε παρακέντηση για δύο λόγους:

  • Ο οργανισμός του πρωθυπουργού επιβαρύνθηκε από την αιμοκάθαρση.
  • Οταν γίνεται παρακέντηση μετά από αιμοκάθαρση, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης λοίμωξης.

Εξάλλου, για το λόγο αυτό, ήρθε το Σάββατο από το ΝΙΗ των ΗΠΑ ο πνευμονολόγος Ρ. Λάιτ. Ο Αμερικανός γιατρός, κατά τη διάρκεια της παρακέντησης, θα ρίχνει σκληρυντικό υγρό στις διόδους του πνεύμονα, ώστε να αποτραπεί η επανασυσσώρευση υγρού. Ο ερχομός του Ρ. Λάιτ οδήγησε στην παραίτηση από μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου, τον πνευμονολόγο Ι. Ιορδάνογλου ο οποίος φέρεται να διαφώνησε με τις θεραπευτικές μεθόδους που ο Ρ. Λάιτ πρόκειται να ακολουθήσει.

  • Με δελτίο Τύπου ο Γ. Σούρλας απάντησε σε όσα του καταλόγισε ο Δ. Κρεμαστινός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αρνούμενος ότι επί υπουργίας του διώχθηκε ο Δ. Κρεμαστινός και κατηγορώντας τον ότι παρανόμησε σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού του ΩΝΑΣΕΙΟΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ