Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντονίζουν τη δράση τους

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή των φορέων της Θεσσαλονίκης στην αυριανή σύσκεψη της ΕΔΥΕΘ, που γίνεται με στόχο το συντονισμό της δράσης ενάντια στην παρουσία ξένων δυνάμεων στη Βαλκανική και στην ελληνική συμμετοχή στη γιουγκοσλαβική κρίση. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (Αριστοτέλους 27).

Μέσα από την πρώτη σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης, που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ και είχε ως θέμα "τις συνέπειες της Συμφωνίας του Ντέιτον με την εγκατάσταση της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής δύναμης στη Βοσνία και τη συμμετοχή της Ελλάδας", τονίστηκε η κρισιμότητα των τελευταίων εξελίξεων με τις όποιες απρόβλεπτες συνέπειες θα έχουν για την ειρήνη και το μέλλον των λαών στην περιοχή. Επίσης αναδείχτηκε η ανάγκη μεγαλύτερης συσπείρωσης των φορέων και των πολιτών για την ανάκληση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει στο εκστρατευτικό σώμα του ΝΑΤΟ στη Βοσνία.

Μέχρι και χτες είχαν δηλώσει συμμετοχή στη σύσκεψη περισσότεροι από 20 φορείς της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων, ο Δήμος Πολίχνης, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), η ΕΣΗΕΜ - Θ, Εργατικά και Συνταξιουχικά Σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, Αντιστασιακές Οργανώσεις και Μαθητικά Συμβούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ