Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Αγώνας" για την αντικατάσταση!

Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, που συνεδρίασε χτες υπό την προεδρία του Μ. Εβερτ,συμφώνησε να μην αναληφθούν εντός της βδομάδας νέες "υπεύθυνες πρωτοβουλίες" και να περιμένουν τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σάββατο. "Η ΝΔ, δήλωσε ο Β. Μαγγίνας μετά τη συνεδρίαση, θα κλιμακώσει τις ενέργειές της, σε περίπτωση που μέχρι την 22α Ιανουαρίου δεν έχει δρομολογηθεί οριστική λύση της εκκρεμότητας".

Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί, μετά από παράκλησή του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο,τον οποίο θα ενημερώσει για τις απόψεις του γύρω από το "πολιτικό πρόβλημα".

Το ΠΣ της ΝΔ συμφώνησε πως οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε το τελευταίο διάστημα "άσκησαν επιτυχή, έντονη και αποτελεσματική πολιτική πίεση προς την κατεύθυνση να βγει ο τόπος από την ακυβερνησία". Η χτεσινή συνεδρίαση περισσότερο αναλώθηκε στο να προσδιοριστεί η στάση του κόμματος, στην περίπτωση που δεν παραιτηθεί ο Α. Παπανδρέου, χωρίς κανένα ωστόσο αποτέλεσμα, αφού τα περισσότερα μέλη του θεωρούν δεδομένο ότι θα παραιτηθεί. Ο Γ. Σουφλιάς ζήτησε να μην προχωρήσει η ΝΔ σε επιμέρους μεθοδεύσεις και πράξεις, όπως η κατάθεση της τροπολογίας, πριν αποφασίσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η Ντ. Μπακογιάννη πρότεινε να γίνει από το κόμμα δουλιά υποδομής για τη νέα τακτική που θα διαμορφωθεί μετά την εκλογή νέου πρωθυπουργού. Ο Σ. Κούβελας ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις σε όλο το γήπεδο, ενώ ο Γ. Κεφαλογιάννης πρότεινε αποχή βουλευτών από το νομοθετικό έργο, πρόταση όμως που δε συγκεντρώνει τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ