Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε πορεία αγώνα οι καθαρίστριες σχολείων

Πορεία διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθηναίων, στη Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία, προγραμματίζουν οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων,την Τετάρτη 24 Γενάρη, στις 11 π.μ., σύμφωνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: "Αποφασίσαμε, ως πρώτο βήμα την πορεία διαμαρτυρίας απέναντι σε μια αντεργατική πολιτική εμπαιγμού σε βάρος μας. Εδώ κι ένα χρόνο μετά τη σύσταση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής και μετά από 11 συνεδριάσεις (!) είμαστε ακριβώς στο σημείο που αρχίσαμε. Απαιτούμε η επιτροπή να συνεδριάσει αμέσως και να καταλήξει σε θετική πρόταση προς τις πολιτικές ηγεσίες των αρμοδίων υπουργείων για να παρθεί επιτέλους απόφαση που θα δώσει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση. Απαιτούμε να αλλάξει η μεσαιωνική, όπως τη χαρακτηρίζουν ακόμα και αρμόδιοι φορείς, εργασιακή μας σχέση, από εργολαβική σε σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με διασφάλιση των ήδη εργαζομένων στην καθαριότητα".

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων καθαριστριών στις 4 Γενάρη, είχε αποφασιστεί σειρά κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο που θα κορυφωθούν με την 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κλιμάκωσης του αγώνα, αν και μετά την απεργία δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ