Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Σε κλοιό ο Βουλινός

Εκτακτος έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ αποφάσισε το υπουργείο Εμπορίου

Εκτακτο έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε χτες ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ακριτίδης. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από υπαλλήλους του υπουργείου Εμπορίου, οι οποίοι θα ερευνήσουν σε βάθος τη νομιμότητα και την οικονομική διαχείριση των τριών τελευταίων ετών. Επίσης, ζητείται η τελευταία σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ αλλά και το μετοχολόγιο της, δεδομένου ότι επ' αυτών δεν ενημερώθηκε ο φάκελος της ΠΑΕ για το 1995. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου "η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία για τη διαπίστωση της νομιμότητας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τη διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης του ιστορικού Συλλόγου στα πλαίσια του εποπτικού ρόλου του υπουργείου Εμπορίου. "

Η απόφαση που έρχεται σε μια κρίσιμη για τον ΠΑΟΚ στιγμή κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θωμά Βουλινό, από τον οποίο το υπουργείο Εμπορίου ζητά τα αντίγραφα των πρακτικών της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ, τη σημερινή σύνθεση του ΔΣ καθώς η θητεία αυτού που έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών έχει ήδη λήξει. Ακόμα ζητείται η σημερινή σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου. Τέλος, το υπουργείο Εμπορίου ζητά να πληροφορηθεί αν έχουν εκδοθεί οι οριστικοί τίτλοι (μετοχές) που αφορούν το μετοχικό κεφάλαιο όπως και αν κάποιες απ' αυτές έχουν δοθεί σαν ενέχυρο.

Η απόφαση του υπουργού Εμπορίου Ν. Ακριτίδη, που είναι και βουλευτής Θεσ/νίκης, συνδέεται έμμεσα με τις διεργασίες για πώληση των μετοχών της ΠΑΕ και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από υποψήφιους αγοραστές για οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ.

Ο έλεγχος του υπουργείου Εμπορίου πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ