Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Πάρτε θέση!

Κάλεσμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του νομού απευθύνει η ΝΑΣ, να αντισταθεί στη ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια και να ζητήσει δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ

Να πάρει θέση πάνω στα σοβαρά ζητήματα της ΝΑΤΟικής επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαϊας η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" του νομού.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΝΣ, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της "ΝΑΣ", Β. Ασπρούλιας και Κ. Μπάτσικας,τονίζουν ότι οι "ειρηνευτικές" δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από στρατός κατοχής και σαν τέτοιο συμμετέχει και το ελληνικό στρατιωτικό τμήμα.

"Η αποστολή και η συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αλλά, πολύ περισσότερο, με τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας. Πιστεύουμε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο πρέπει να εκφράσει την αντίθεσή του και να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας του νομού μας".

Αναφερόμενοι στις εργασίες της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, οι σύμβουλοι της "ΝΑΣ" γράφουν στην επιστολή τους ότι "ο λαός και ιδιαίτερα η εργατική τάξη και η αγροτιά της Αχαϊας έζησε στο πετσί της τις δραματικές συνέπειες της εφαρμογής των κατευθύνσεων της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Οι χιλιάδες άνεργοι των κλειστών εργοστασίων, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, η πολιτική της λιτότητας, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος από την εφαρμογή της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ είναι μερικές πλευρές των βαριών συνεπειών από την πολιτική εφαρμογής της Συνθήκης του Μάαστριχτ".

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι προσθέτουν ότι η "αναθεώρηση" της συνθήκης θα κινηθεί σε ακόμα πιο συντηρητική κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας τη Συμφωνία Σένγκεν και ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στην ετυμηγορία του λαού για ένα τέτοιο κορυφαίο ζήτημα.

"Πιστεύουμε, όχι μόνο για ζητήματα δημοκρατικής τάξης, αλλά γιατί πιο άμεσα το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι δέκτης των συνεπειών από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι πρέπει να συζητήσει αυτό το κορυφαίο πρόβλημα και να απαιτήσει από την κυβέρνηση τη διεργασία δημοψηφίσματος", καταλήγουν οι σύμβουλοι της "ΝΑΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ