Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Κέρδισε στη... ρώσικη ρουλέτα

Ο ΠΑΟΚ σ' έναν αγώνα θρίλερ επεκράτησε της Ντιναμό με 64 - 59 και "αγκάλιασε" την πρώτη θέση στον όμιλο, που του δίνει πλεονέκτημα έδρας

Εφτάψυχος αποδείχτηκε χτες στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ. Κατάφερε να "αγκαλιάσει" την πρώτη θέση στον όμιλό του, αφού κέρδισε την Ντιναμό Μόσχας με 64 - 59. Ετσι ο "δικέφαλος" του βορρά όχι μόνο πήρε το ροζ φύλλο της νίκης, αλλά κάλυψε και τη διαφορά των τεσσάρων πόντων με την οποία είχε χάσει στη Μόσχα.

Ο αγώνας ήταν ακατάλληλος για ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τους Πρέλιεβιτς, Μπουντούρη να έχουν κάνει ένεση για να παίξουν, τον Μπαλογιάννη με 39 βαθμούς πυρετό και τον Φάντεμπεργκ να παρακολουθεί από την εξέδρα, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.Στα προβλήματα αυτά ήρθε να προστεθεί το άγχος για την απαραίτητη νίκη. Ετσι, οι παίχτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να βρουν το ρυθμό τους σε καμιά στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Η έλλειψη εύκολου καλαθιού και οι άσχημες επιλογές έστειλαν τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με -3 (32 - 35). Ενδεικτικό των παραπάνω είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 20 λεπτά είχε εννιά λάθη έναντι τεσσάρων της Ντιναμό και μόλις μία ασίστ έναντι επτά...

Ως τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου τα πράγματα δεν άλλαξαν και οι φιλοξενούμενοι πήραν μια διαφορά 10 πόντων (41 - 51). Μ ένα σερί 10 - 0 όμως 7 και 10 πριν τη λήξη ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 51 - 51. Η άμυνα των γηπεδούχων είχε μεταμορφωθεί σε... ατσάλινο τοίχο για τους Ρώσους. Ετσι 28 και οκτώ δέκατα πριν το τέλος το σκορ ήταν 60 - 55.

Από εδώ και πέρα άρχισε η... ρώσικη ρουλέτα των φάουλ. Μπαζάρεβιτς, Πρέλιεβιτς, Σακούλιν, Στογιάκοβιτς με τη σειρά ευστόχησαν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Το 64 - 59 δεν άλλαξε ποτέ, αφού ο Μπαζάρεβιτς αστόχησε 2 πριν την κόρνα.

Τώρα ο ΠΑΟΚ, αν δε συμβεί κανένα απρόοπτο την επόμενη βδομάδα με την αδύναμη Νόμπιλες, αποκτά το πλεονέκτημα της έδρας για την επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτος.

ΠΑΟΚ: Νικολαϊδης 2, Μπουντούρης 2, Πρέλιεβιτς 21 (1), Στογιάκοβιτς 19 (1), Μπαλογιάννης 2, Γκάρετ 9, Ρεντζιάς 7, Γιαννούλης 2.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Μποϊντάκοφ 6, Αστάκοφ 4, Σακούλιν 12, Αστάνιν 5 (1), Μπαζάρεβιτς 6, Γκράτσεφ 4, Νοσόφ 8, Νταϊνένκο 14.

  • Στους άλλους αγώνες του ομίλου Κάλεβ - Ζρίνιεβιτς 82 - 80 και Νόμπιλες - Ολύμπια 97 - 85.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ