Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Με γοργούς ρυθμούς προς το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Με τη δράση των κομμουνιστών της Αθήνας στο μαζικό κίνημα και τον προγραμματισμό της προσυνεδριακής δουλιάς ασχολήθηκε η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ, που συνεδρίασε πρόσφατα με τη συμμετοχή και συνδικαλιστικών στελεχών

Στην τροχιά του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ μπαίνουν με γοργούς ρυθμούς οι Οργανώσεις του Κόμματος, καθώς από την Κυριακή - μέρα που θα δημοσιευτεί στον"Ριζοσπάστη" το Σχέδιο Προγράμματος του Κόμματος - αρχίζει επίσημα η προσυνεδριακή περίοδος.

Με την οργάνωση και τον προγραμματισμό της προσυνεδριακής δουλιάς των κομμουνιστών της Αθήνας ασχολήθηκε η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ που συνεδρίασε πρόσφατα με τη συμμετοχή και συνδικαλιστικών στελεχών. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η δουλιά των κομμουνιστών σε ζητήματα του μαζικού κινήματος και βγήκαν συμπεράσματα για τις δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες της Οργάνωσης, για την καλύτερη ανάπτυξη της δουλιάς στην Αθήνα στη βάση της αντιμετώπισης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη της πάλης ενάντια στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μετατροπή των ΔΕΚΟ σε Ανώνυμες Εταιρίες. Συζητήθηκε, επίσης, το πρόβλημα της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με βάση τον πληθωρισμό και τις απώλειες της 5ετίας, ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, την Ειρήνη και ιδιαίτερα τη Νεολαία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δουλιά που πρέπει να κάνουν οι κομμουνιστές στα Α βάθμια σωματεία, δουλιά που θα πρέπει να εκφραστεί και στις αρχαιρεσίες των εργατικών σωματείων και των ΕΒΕ. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε ο προσανατολισμός όλων των οργανώσεων της ΚΟΑ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εργατικής τάξης και την ανάπτυξη του μαζικού κινήματος.

Στόχος της ΚΟΑ είναι ο συνδυασμός της δράσης στο μαζικό κίνημα με τον ταυτόχρονο σχεδιασμό της δουλιάς για το 15ο Συνέδριο του Κόμματος.Ειδικά για το Συνέδριο στη συνεδρίαση της ΕΠ καθορίστηκαν μέτρα για τη διακίνηση των προσυνεδριακών ντοκουμέντων του Κόμματος. Πρώτο δείγμα της δουλιάς θα φανεί την ερχόμενη Κυριακή 28/1/96, καθώς έχει τεθεί ένας στόχος που θεωρείται απόλυτα ρεαλιστικός: Κάθε οργάνωση της ΚΟΑ να διακινήσει περισσότερα φύλλα του "Ριζοσπάστη" - με το ένθετο για το Σχέδιο Προγράμματος - από κάθε άλλη Κυριακή.

Ο Φλεβάρης προβλέπεται να είναι μήνας μελέτης και συζήτησης των κομματικών ντοκουμέντων. Στο διάστημα αυτό προγραμματίζονται συσκέψεις των ΚΟΒ και των Αχτιδικών Επιτροπών με φίλους και οπαδούς του Κόμματος για την εκλαϊκευση και αφομοίωση των προσυνεδριακών υλικών. Περίπου στις αρχές του Μάρτη προγραμματίζονται Γενικές Συνελεύσεις των ΚΟΒ, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα και από τα τέλη του Μάρτη θα ξεκινήσουν οι Αχτιδικές Συνδιασκέψεις. Παράλληλα, με τις εσωοργανωτικές διαδικασίες στο επόμενο διάστημα οι κομμουνιστές της Αθήνας θα οργανώσουν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και ζωντανή συζήτηση με τους εργαζόμενους, ώστε να εκφράσουν και αυτοί τους προβληματισμούς τους για τις λύσεις που οι κομμουνιστές προτείνουν για τα προβλήματα του τόπου και για τους στόχους που βάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ