Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τιμές Ευρώπης - μισθοί Ασίας!

Στις 357.627 δρχ. το απαιτούμενο όριο για μια αξιοπρεπή διαβίωση 4μελούς οικογένειας. Οι Ελληνες πρέπει να εργάζονται διπλάσιο χρόνο από τους Ευρωπαίους για την απόκτηση βασικών καταναλωτικών αγαθών

Σημαντικά περισσότερες εργατοώρες πρέπει να αναλώνουν οι Ελληνες, προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα καταναλωτικά προϊόντα, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Ο μέσος όρος της διαφοράς αυτής είναι 89,6%,που σημαίνει με απλά λόγια ότι για να αγοράσει ένα προϊόν ο σύγχρονος εργαζόμενος Ελληνας θα πρέπει να δουλέψει σχεδόν διπλάσια από τον Γερμανό συνάδελφό του, ο οποίος με τη μισή εργασία μπορεί να αγοράσει το ίδιο προϊόν.

Παράλληλα, το ΙΝΚΑ διαπιστώνει ότι οι 345.000 δρχ. - εκτός ενοικίου - που υπολογίζονταν ότι απαιτούνται για μια αξιοπρεπή διαβίωση 4μελούς οικογένειας το Σεπτέμβρη του 1995, θα πρέπει να προσαυξηθούν κατά 3,66% ή 12.627 δρχ. και να φτάσουν στις 357.627 δρχ.

Τα στοιχεία του ΙΝΚΑ, που συλλέχτηκαν με βάση τις τιμαριθμικές εξελίξεις σε 1.725 προϊόντα και υπηρεσίες σε 27 νομούς της χώρας (μέρος αυτών των στοιχείων παραθέτουμε στους 2 πίνακες), επιβεβαιώνουν πρόσφατο δημοσίευμα του "Ρ" για το όριο φτώχειας στην Ελλάδα και το ελάχιστο εισόδημα που χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ