Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΔΟΛΑΡΙΟ: Νέα αύξηση κατά δυο περίπου δραχμές πραγματοποίησε χτες το δολάριο έναντι της δραχμής. Ετσι, σήμερα πωλείται από τις εμπορικές τράπεζες αντί 248,7 δρχ. από 246,8 δρχ. που πουλιόταν χτες. Η μακροχρόνια άνοδος του δολαρίου στις διεθνείς χρηματαγορές, φάση στην οποία φαίνεται να έχει εισέλθει το αμερικανικό νόμισμα, δημιουργεί πιέσεις στην οικονομία μας για αύξηση του επιπέδου των τιμών, μέσω της ανατίμησης των καυσίμων, ενώ επιβαρύνει σημαντικά και το δείκτη του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, δημιουργώντας πρόσθετες, εξωγενείς αυτή τη φορά, ανησυχίες για τους μακροοικονομικούς δείκτες της χώρας μας.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα 20 έφτασαν τα εγκαταστημένα, σε επιλεγμένες περιοχές, ηλεκτρονικά περίπτερα συναλλαγών της τράπεζας σε όλη την επικράτεια. Εχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της, η Εμπορική Τράπεζα προωθεί με έντονους ρυθμούς τον ηλεκτρονικό τρόπο συναλλαγών με την τοποθέτηση αυτόματων μηχανών (ανάληψης - κατάθεσης και ανταλλαγής συναλλάγματος) στο ευρύ δίκτυο των καταστημάτων της, αλλά και σε χώρους που παρουσιάζεται έντονη κίνηση, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, νοσοκομεία κτλ.

ΕΜΠΟΡΙΟ: Νέο κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης απέκτησε η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ. Το προσωπικό του νέου καταστήματος φτάνει τα 35 άτομα, ενώ το ύψος της αυτοχρηματοδοτούμενης αυτής επένδυσης ξεπέρασε τα 600 εκατ. δρχ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εληξε με επιτυχία και με σημαντικό αριθμό συμμετοχών το διάστημα υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στη μεγαλύτερη έκθεση υλικών εξοπλισμού και μηχανημάτων οικοδομικών έργων "Intex Ktisma '96", που διοργανώνεται στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων από τις 6 έως τις 10 Μάρτη 1996. Η έκθεση θα καλύψει ενιαία επιφάνεια έκτασης 15.000 τ.μ. και θα παρουσιάσει ό,τι αφορά τη σύγχρονη οικοδομή, όπως κουφώματα, πόρτες, ψευδοροφές, μάρμαρα, δάπεδα, κάγκελα, είδη υγιεινής κτλ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα "Εμπορικό, βιομηχανικό και ναυτικό Πλωμάρι στις αρχές του 20ού αιώνα", ξεκινάει στο Πλωμάρι της Λέσβου την Κυριακή, 28 Γενάρη 1996, στο Πολύκεντρο του δήμου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Πλωμαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ