Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από το Φλεβάρη, οι Αμερικάνοι... φοροκυνηγοί στην Αθήνα

Υπό την εποπτεία των... Αμερικάνων φοροκυνηγών, τίθεται το υπουργείο Οικονομικών, από τις 11 του ερχόμενου Φλεβάρη. Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλου,από τις αρχές του επόμενου μήνα και μετά από πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, πρόκειται να εγκατασταθεί στη χώρα μας, κλιμάκιο του IRS, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει τα "φώτα" του στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις εφαρμοζόμενες στη χώρα τους μεθόδους πάταξης της φοροδιαφυγής.

Οπως έχει ήδη γράψει ο "Ρ", το κλιμάκιο του IRS, στο οποίο θα συμμετέχουν πάνω από 10 άτομα, θα συντονίζεται από τρία επιτελικά στελέχη.Τα μέλη του θα παραμείνουν για ένα περίπου χρόνο στην Αθήνα και με έδρα τους τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα δίνουν εντολές για την υλοποίηση- κατά τα αμερικανικά πρότυπα - των διατάξεων για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο, Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα, Οικονομικοί Επιθεωρητές) και γενικότερα για την είσπραξη οφειλών προς το δημόσιο.

Πάντως, η παραπάνω κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης, που επιχειρεί με τέτοιου είδους αυθαίρετες - έως αντισυνταγματικές - ενέργειες να συγκαλύψει και τελικά να ενισχύσει την αντιλαϊκότητα που διαπνέει το ισχύον φορολογικό σύστημα, αποτελεί πρωτοφανές δείγμα της απροθυμίας της να χτυπήσει το "κακό στη ρίζα του".Κι αυτό γιατί το μέγεθος που έχει προσλάβει η φοροδιαφυγή στη χώρα μας, έχει να κάνει πρώτα και κύρια με το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του φορολογικού μας συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ