Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι ΕΒΕ Θεσσαλίας

Την Κυριακή πραγματοποιείται πανθεσσαλική σύσκεψη των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Θεσσαλίας

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλίας, προκειμένου να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα από τη νέα κυβέρνηση, ώστε να λυθούν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα πανθεσσαλική σύσκεψη των διοικήσεων των Ομοσπονδιών ΕΒΕ, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Λάρισας θα καταθέσει, εντός των ημερών, στην αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας, τις προτάσεις της για την ανάπτυξη, οι οποίες - σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δ. Γιαννούκα - θ' αναφέρονται στην ενίσχυση των προμηθευτικών συνεταιρισμών, στην ανάγκη σταθερού φορολογικού συστήματος, στην κατάργηση του 35%, στη δημιουργία ινστιτούτου επίπλου και εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου, στην ανάγκη εμπορικής σύνδεσης κ.ά.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Ομοσπονδίας απέστειλε επιστολή στη διοίκηση του ΤΕΒΕ, σχετικά με τις περικοπές φαρμάκων και γιατρών, στην οποία αναφέρει: "Καθημερινά διαπιστώνουμε περικοπές στο Ταμείο του ΤΕΒΕ. Ενώ πληρώνουμε σημαντικές εισφορές σ' αυτό, δε χαίρουμε και τις απαραίτητες απολαβές. Οι γιατροί μειώνονται σε σημαντικό βαθμό. Οι ειδικότητες που υπάρχουν δε μας καλύπτουν. Τα φάρμακα που χρειαζόμαστε, δε μας τα χορηγεί το Ταμείο. Ακόμη και οι συντάξεις δεν είναι ικανοποιητικές.

Διερωτόμαστε πώς μπορεί το κράτος να εισβάλει σ' ένα Ταμείο με αιρετή διοίκηση και να κάνει περικοπές; Για το λόγο αυτό ζητούμε από τη διοίκησή μας να διαμαρτυρηθεί προς το αρμόδιο υπουργείο και ν' απαιτήσει να σταματήσουν οι περικοπές από το Ταμείο μας και οι οποίες μπορούν να γίνουν από τα δημόσια Ταμεία, των οποίων οι απολαβές είναι πάρα πολλές σε σχέση με τις δικές μας, σ' όλα τα θέματα. Επίσης, ζητούμε να μεριμνήσετε για το θέμα της 24ωρης κάλυψης από το Ταμείο μας σε γιατρούς, έτσι ώστε να μην τρέχουμε σε νοσοκομεία και εξωτερικούς γιατρούς, τη στιγμή που έχουμε ένα τόσο οργανωμένο και υγιές Ταμείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ