Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόωρες εκλογές στο Σκαραμαγκά

Η "Εργοστασιακή Ενότητα" καλεί τους εργαζόμενους να προσέξουν, ειδικά αυτή τη φορά, πού θα ρίξουν την ψήφο τους

Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών - τρεις μήνες πριν την κανονική λήξη της θητείας - για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,αποφάσισε χτες το ΔΣ του Σωματείου. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε στις 7 Φλεβάρη να γίνει η γενική συνέλευση των εργαζομένων και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, που θα αναλάβει να διενεργήσει τις αρχαιρεσίες τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ταυτόχρονα, με ευθύνη της πλειοψηφίας - πιστή στις σχετικές δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία της ντροπής - το πλαίσιο αιτημάτων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το '96 προβλέπει διεκδίκηση αυξήσεων ύψους μόλις 9%. Το διεκδικητικό πλαίσιο, ήδη, αποστάλθηκε στη διοίκηση της εταιρίας και αναμένεται συνάντηση.

Οι σύμβουλοι της "Εργοστασιακής Επιτροπής" πρότειναν τη διεκδίκηση ποσοστού αυξήσεων 17% και ειδικότερα για τους χαμηλά αμειβόμενους (μαθητές ΟΑΕΔ και συμβασιούχους) ποσοστό 20%. Οπως επισήμαναν, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων, εξαιτίας της συμβιβαστικής τακτικής της πλειοψηφίας, έχουν υποστεί τα τρία τελευταία χρόνια 18,6% απώλειες εισοδήματος, ενώ προβλέπεται και νέα σημαντική μείωση του εισοδήματός τους και λόγω του ότι από τον Απρίλη θα αρχίσουν να πληρώνουν τη συμμετοχή τους - ως μέτοχοι - στο επενδυτικό πρόγραμμα με μηνιαία παρακράτηση από το μισθό.

Σχολιάζοντας την πρόταση της πλειοψηφίας για διενέργεια πρόωρων εκλογών, ο Σ. Βαρθολομαίος,στέλεχος της "Εργοστασιακής Επιτροπής", επισήμανε πως "η απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία. Οι βασικός λόγος είναι ότι θέλουν να "αναβαπτιστούν" από την ψήφο των εργαζομένων, πριν αυτοί συνειδητοποιήσουν τις βαριές συνέπειες της συμφωνίας της ντροπής, όπως η αφαίμαξη του εισοδήματός τους (σε πρώτη φάση με τις δόσεις για το πρόγραμμα επενδύσεων), το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και τη συρρίκνωση του ναυπηγείου και τη διάλυσή του. Συνέπειες, που θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά το αμέσως επόμενο διάστημα. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτά τα σχέδια, υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιό μας, σαν τη μόνη δύναμη αντίστασης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ