Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδόθηκε στη Ν. Γιουγκοσλαβία ο Τ. Ασάνιν

Στη Γιουγκοσλαβία εκδόθηκε χτες ο Τάρκο Ασάνιν που από τον περασμένο Αύγουστο κρατούνταν στις ελληνικές φυλακές. Ο Σέρβος επιχειρηματίας είχε πιαστεί στη Ρόδο μετά από υπόδειξη δυο Βέλγων κι ενός Γερμανού πράκτορα οι οποίοι είχαν στα χέρια τους ένταλμα σύλληψής του από την "Ιντερπόλ".

Το 1994 οι δικαστικές αρχές του Βελγίου κατηγόρησαν τον Τ. Ασάνιν ότι το 1990 μαζί με άλλους τρεις Σέρβους δολοφόνησαν στις Βρυξέλλες τον Εμβερ Χαντρί, ηγετικό στέλεχος της μειονότητας των Αλβανών στο Κόσσοβο. Ενα χρόνο αργότερα, στη Γερμανία βρέθηκε δολοφονημένος ένας από τους συνεργάτες του φερομένου ως δολοφόνου του Αλβανού και από τις αρχές αυτής της χώρας ο φόνος είχε αποδοθεί στον Τ. Ασάνιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 16 Γενάρη, δικαστήριο του Βελιγραδίου απηύθυνε δίωξη στον Τ. Ασάνιν. Την ίδια μέρα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και ζητήθηκε η έκδοσή του. Στις 18 Γενάρη, το Εφετείο του Πειραιά αποφάσισε την απέλασή του στη Γιουγκοσλαβία και την επόμενη μέρα η απόφαση απέλασης υπογράφτηκε από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Ι. Ποττάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας τόνισε χτες ότι η ελληνική κυβέρνηση έπραξε σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και σύμφωνα με την

ελληνοβελγική συμφωνία του 1901.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ