Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 2-1
Με ευρωπαϊκή εμφάνιση

Το ευρωπαϊκό του... κοστούμι πρόβαρε και πάλι χτες ο Παναθηναϊκός στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μπροστά σε 4.000 φιλάθλους (σ.σ. δεν είναι δα και καμία είδηση) οι πράσινοι πέτυχαν νίκη γοήτρου επί της Βέρντερ Βρέμης με 2-1. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό, αφού δεν έλειψαν οι καλές φάσεις κυρίως στα καρέ των Γερμανών.

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε δυνατά και έχασε δυο καλές ευκαιρίες με τον Αλέξη Αλεξούδη στο 14' και 27'. Ομως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που γέλασαν πρώτοι στο 36'. Το μεγάλο αστέρι Μάριο Μπάσλερ με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ έγραψε το 0-1. Η αντίδραση της ελληνικής ομάδας ήταν γρήγορη, αφού πέντε λεπτά αργότερα, ύστερα από έξοχο συνδυασμό Λαγωνικάκη, Βαζέχα, Χριστοδούλου, ο τελευταίος με αριστερό βολέ ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Ρότσα φρεσκάρισε την ομάδα, όμως το τριφύλλι διατήρησε την υπεροχή και έφτασε στη νίκη στο 79', όταν ο Θωμαϊδης με προβολή νίκησε τον Ολιβερ Ρεκ. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Χριστοδούλου, Μάρκος, Θωμαϊδης και Λαγωνικάκης, ενώ από τη Βέρντερ οι Αϊλτς, Μπάσλερ και Σουλτς. Καλή η διαιτησία του Σωτήρη Βοργιά, σωστά απέβαλλε τον Μπάσλερ στο 87' για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάρκο. "Κιτρίνισε" και τους Μπετσάστνιχ, Μάρκο, Χριστοδούλου.

Μετά τον αγώνα ο Ρότσα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την παρουσία του ΠΑΟ: "Ηταν ένα καλό ματς, κόντρα σε μια γερή ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι έχασε τον τίτλο στη Γερμανία κυριολεκτικά στο νήμα. Εμεινα ευχαριστημένος από τα νέα παιδιά. Μακάρι να μπορούσαμε να παίζαμε και άλλα τέτοια ματς, όμως οι υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα δε μας το επιτρέπουν. Πάντως στις 21 του Φλεβάρη μάλλον θα παίξουμε άλλο ένα διεθνές φιλικό μακριά από την Ελλάδα. Εχουμε αρκετές προτάσεις και τις μελετάμε".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης (77' Μπασινάς), Καπουράνης (68' Νικολαϊδης), Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μάρκος, Λαγωνικάκης (77' Καφές), Νιόπλιας, Βαζέχα (46' Θωμαϊδης), Μαραγκός (46' Γκούμας), Αλεξούδης (77' Καρβάλιο).

ΒΕΡΝΤΕΡ: Ρεκ, Σόουζα, Μπαϊάνο (46' Νόιμπερτ), Αϊλτς, Μπάσλερ, Βόταβα (46' Μπετσάστνιχ), Χοπς (46' Βόλτερ), Μπόντε, Σουλτς, Ούγκερ, Λαμπαντία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ