Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα ΜΜΕ επί "νέας εποχής"

Σε άλλες εποχές, πριν τη "νέα εποχή", οι εσωκομματικές διαφωνίες αποτελούσαν το ψωμοτύρι των ΜΜΕ, το καλύτερο υλικό για τον αποπροσανατολισμό του λαού.

Σε άλλες εποχές, πριν τη "νέα εποχή", οι "διαφωνούντες" αποκτούσαν το φωτοστέφανο του "μάρτυρα" και πάντως σε κάθε περίπτωση είχαν τη συμπάθεια και απαραίτητη προβολή από τα ΜΜΕ.

Επί "νέας εποχής" όμως, των "εκσυγχρονιστών" Σημίτη, Εβερτ, Σαμαρά και Κωνσταντόπουλου, τα πράγματα αντιστρέφονται.

Οι "αντιρρησίες", οι "κομματικοί", οι "διαφωνούντες" στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος εξωθούνται στο περιθώριο και θεωρούνται ως "οπισθοδρομικοί" που εμποδίζουν το "νέο ξεκίνημα" της χώρας, υπό τον Κ. Σημίτη. "Ουδείς δικαιούται με τυπολατρίες και βυζαντινισμούς να υπονομεύει την ενότητα και τη λειτουργία της κυβέρνησης από τα πρώτα της κιόλας βήματα", αποφαίνεται η "Ελευθεροτυπία", που αναλαμβάνει ρόλο τιμητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και της λειτουργίας της κυβέρνησης. "Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να προχωρήσει", συμπληρώνει σε ύφος που δε δέχεται αντιρρήσεις.

Με άλλα λόγια, στη "νέα εποχή", τα ίδια τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν να "στήνουν στον τοίχο" και να στιγματίζουν τους "διαφωνούντες", καθαρίζοντας το έδαφος για λογαριασμό της κυβέρνησης του "εκσυγχρονισμού".

Και αυτή η κυβέρνηση είναι δική τους και πρέπει να της δοθεί "μια ευκαιρία"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ