Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Α. Παπανδρέου, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό δελτίο. "Η διενεργηθείσα παρακέντηση στο δεξί ημιθωράκιο απέδωσε ικανοποιητικά - συνεχίζει. Εκ των λοιπών συστημάτων δεν υπήρξε μεταβολή και εξακολουθεί η ιδία υποστηρικτική αγωγή".

Ο Α. Παπανδρέου υποβλήθηκε χτες το πρωί σε αιμοκάθαρση και αιμοδιήθηση, ενώ μέχρι αργά το βράδυ έκανε αξονική τομογραφία στο θώρακα, για να διαπιστωθεί εάν έχει απομείνει υγρό στο δεξιό ημιθωράκιο μετά την τελευταία παρακέντηση. Αν είναι θετικό το αποτέλεσμα της αξονικής, οι γιατροί θα εφαρμόσουν - ίσως και σήμερα - τη μέθοδο της πλευροδεσίας και στο δεξιό ημιθωράκιο. Θα εγχύσουν, δηλαδή, σκληρυντική ουσία στις διόδους του πνεύμονα ώστε να μην επανασυσσωρευτεί υγρό.

Τις τελευταίες ημέρες τους θεράποντες γιατρούς του Α. Παπανδρέου απασχολεί η πιθανή μεταφορά του σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Θετική απόφαση θα ληφθεί από το Ιατρικό Συμβούλιο μόνο εάν η αναπνευστική λειτουργία του τέως πρωθυπουργού παρουσιάσει βελτίωση. Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην οικία του στην Εκάλη.

Σημειώνεται ότι μετά την έκκληση των γιατρών για περιορισμό του αριθμού των επισκέψεων, χτες τον Α. Παπανδρέου είδαν μόνο ο γιος του και υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου και ο τέως υπουργός Αντ. Λιβάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ