Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επίδειξη δύναμης από τον Κ. Σημίτη

Σαφείς οι διαθέσεις του πρωθυπουργού, να ελέγξει πλήρως τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος

Σε επίδειξη δύναμης απέναντι στους εσωκομματικούς αμφισβητίες, προχώρησε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να ελέγξει πλήρως τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα.

Στην κατεύθυνση αυτή, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το ζήτημα, αν μπορεί ή όχι να συγκαλέσει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Σημίτης προχώρησε χτες σε γραπτή δήλωση, στην οποία, αφού διατυπώνει την απορία του για το γεγονός ότι "κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν το θέμα περί του ποιος μπορεί να συγκαλέσει την ΚΟ", τονίζει: "Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να επικοινωνεί με την ΚΟ, όποτε το κρίνει απαραίτητο". Επικαλείται, μάλιστα, τη συμφωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, ο οποίος τον εξουσιοδότησε να συγκαλεί την ΚΟ όποτε κρίνεται αναγκαίο. Ερωτηθείς αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η εξουσιοδότηση του Α. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό για τη σύγκληση της ΚΟ ισχύει μέχρι να αλλάξει γνώμη ο πρόεδρος του Κινήματος, ενδεχόμενο, όμως, που, όπως συμπλήρωσε, δεν πιστεύει ότι υπάρχει.

Ο Κ. Σημίτης, μετά τις συναντήσεις που είχε χτες διαδοχικά με τον Αντ. Λιβάνη,το προεδρείο της ΚΟ και τον γραμματέα της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδη,έβαλε "σε μια τάξη" τα θέματα λειτουργίας του κόμματος και της ΚΟ, με στόχο να εξασφαλίσει τη στήριξη της πολιτικής που θα εφαρμόσει από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Σκανδαλίδης, μετά τη συνάντηση διάρκειας μιας και πλέον ώρας που είχε με τον πρωθυπουργό, αποκήρυξε αφ' ενός κάθε πρόθεση και "ιδέα" του ΕΓ να υπαγορεύσει στον Κ. Σημίτη τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και από την άλλη ξεκαθάρισε ότι το ΕΓ θα στηρίξει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, τόνισε, για τη μεγάλη αποδοχή που έχει και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στις κοινωνικές δυνάμεις και ασφαλώς θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική σε απόλυτη συνεργασία μαζί του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των στόχων που έχουμε και αποτελούν κοινούς στόχους".

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Κ. Σημίτης μια φορά το μήνα ή όποτε το επιθυμεί θα προσέρχεται στο ΕΓ, όπου θα συζητούνται θέματα που ο ίδιος θα θέτει.

Από την πλευρά του, ο Α. Τσοχατζόπουλος διέψευσε ότι υπάρχουν κάποια κομματικά στελέχη που προσπαθούν να επιβάλουν τους όρους τους απέναντι στον Κ. Σημίτη. "Δε νομίζω, είπε, ότι έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτή η εκτίμηση". Αντίθετα, ο Γ. Χαραλάμπους,μιλώντας στον "Πλάνετ", άφησε να φανεί η δυσφορία του για τις κινήσεις Σημίτη, θέτοντας το ερώτημα: "Μια ζωή, όταν ήταν ο Παπανδρέου, λέγαμε να μην έχουμε αρχηγικό κόμμα. Τώρα, που έφυγε ο Παπανδρέου, θα γυρίσουμε σε αρχηγικό κόμμα;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλαγές για τον "εκσυγχρονισμό" (1996-07-23 00:00:00.0)
Απροσχημάτιστη διαμάχη για την εξουσία (1996-05-18 00:00:00.0)
"Ανδρέας στη θέση του Ανδρέα" ο Κ. Σημίτης (1996-05-16 00:00:00.0)
Τακτικός ελιγμός Σημίτη (1996-03-02 00:00:00.0)
Τα αδιέξοδα "εκλέγουν" πρωθυπουργό (1996-01-13 00:00:00.0)
Οξύνεται η εσωκομματική σύγκρουση (1996-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ