Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Εδωσε την άδεια ο Α. Παπανδρέου

Μέσω του Αντ. Λιβάνη ήρθε χτες στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη,η εξουσιοδότηση του Α. Παπανδρέου για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οπως, μάλιστα, δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΟ Δ. Μπέης,η εξουσιοδότηση στον Κ. Σημίτη είναι γενικότερη και όχι για την πρώτη μόνο σύγκληση του οργάνου.

Ο Αντ. Λιβάνης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, πριν τη συνάντηση που είχε ο Κ. Σημίτης με το προεδρείο της ΚΟ, στην οποία και τους ανακοίνωσε την απόφαση του προέδρου του Κινήματος. Προσερχόμενος ο Αντ. Λιβάνης στο γραφείο του πρωθυπουργού, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων σχετικά με το ποιος δικαιούται να συγκαλεί την ΚΟ, δήλωσε "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".Μετά την έγκριση του Α. Παπανδρέου, ο Κ. Σημίτης επανέλαβε στο προεδρείο της ΚΟ ότι το όργανο θα συγκληθεί την Τρίτη 6 του Φλεβάρη, ενώ αρνήθηκε την πρόταση τούτο να γίνει πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Επίσης, ο Κ. Σημίτης είπε ότι επιθυμεί στο μέλλον το ρόλο που έπαιζε ο Αντ. Λιβάνης κατά το παρελθόν - ρόλο ενδιάμεσου μεταξύ του πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής ομάδας - να τον παίζει συνολικά το προεδρείο της ΚΟ που θα εκλεγεί μετά την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας. Σχολιάζοντας στον "Ρ" αυτή τη σκέψη του πρωθυπουργού κορυφαίο στέλεχος του προεδρείου της ΚΟ εξέφρασε τον σκεπτικισμό του στο κατά πόσον κάτι τέτοιο θα είναι λειτουργικό.

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις γνωστές του απόψεις περί αναβάθμισης του ρόλου της ΚΟ και τη συμμετοχή των βουλευτών στην παραγωγή της πολιτικής, που όμως, ως γνωστόν, στις βασικές της κατευθύνσεις διαμορφώνεται από τα εκτός Ελλάδας καπιταλιστικά κέντρα.

Ο Δ. Μπέης εξερχόμενος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό είπε στους δημοσιογράφους ότι η συζήτηση δεν αφορούσε το θέμα, αν της ΚΟ ηγείται ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος του Κινήματος, σημειώνοντας ότι τούτο ορίζεται από τον Κανονισμό της Βουλής. Ακόμα είπε ότι ο Κ. Σημίτης θα προχωρήσει στον ορισμό των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων σε συνεργασία με τον Α. Παπανδρέου.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ