Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Θέμα χρόνου η "απελευθέρωση"

Υποχωρεί η ΟΥΕΦΑ στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ζητά πίστωση χρόνου για τις αλλαγές στο σύστημα μεταγραφών

Ανήμπορη να αντιδράσει στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση Μπόσμαν και τις θεαματικές αλλαγές που αυτή συνεπάγεται, δείχνει πλέον η ΟΥΕΦΑ. Τους αρχικούς "λεονταρισμούς" διαδέχτηκε η διαλλακτικότητα και η... τακτική υποχώρηση.

Η αποφασιστικότητα της ΕΕ, όπως εκφράστηκε με το τελεσίγραφο για πλήρη εναρμονισμό εντός έξι εβδομάδων, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα της επιβληθούν κυρώσεις, "προσγείωσε" την ΟΥΕΦΑ στην πραγματικότητα.

Ετσι, έχει αρχίσει ένας μαραθώνιος συζητήσεων και συσκέψεων όπου απλώς αναζητούν φόρμουλες επιβράδυνσης αυτού που πλέον φαντάζει τελεσίδικο. Βλέποντας ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν, απλώς επισημαίνουν τους... κινδύνους και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Λέναρντ Γιόχανσον, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Δεν μπορούμε να αλλάξουμε σε μια νύχτα ό,τι εφαρμόζουμε χρόνια τώρα για να συμβαδίσουμε με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Είναι κάτι που δε θα ωφελήσει κανέναν από τους ενδιαφερόμενους. Πρέπει να προσαρμοστούμε μόνοι μας και να ζήσουμε με τους κανόνες που καθιερώθηκαν. Οχι όμως ακόμα. Η απόφαση έχει ψεγάδια, ο αθλητισμός δεν πρέπει να συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλη δουλιά. Μια τέτοια εξέλιξη θα μεγαλώσει την ψαλίδα μεταξύ ισχυρών και αδύνατων. Πάντως, ό,τι και να γίνει θα πρέπει σε κάθε σωματείο να υπερισχύουν οι ημεδαποί ποδοσφαιριστές". Επίσης, ζήτησε τουλάχιστον ως το τέλος της φετινής σεζόν να μην αλλάξει τίποτα.

Την άποψη του Γιόχανσον υποστηρίζει και ο ομόλογός του στην ΠΟ της Ιταλίας, Ματαρέζε: "Είναι κρίσιμη στιγμή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ομως, υπάρχουν πρόεδροι ομάδων του Καμπιονάτο που συμφωνούν με την απελευθέρωση εντός των συνόρων, ανεξάρτητα από την απόφαση για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. "

Ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους και γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, Τζιάνι Ανιέλι, συνηγορώντας με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στην Ιταλία κυκλοφορούν 50% ξένα αυτοκίνητα. Αν συμβεί το ίδιο και με τους ποδοσφαιριστές δε θα έρθει το τέλος του κόσμου".

Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφωνεί η αγγλική λίγκα ποδοσφαίρου.

Νέα συνάντηση της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα γίνει στις 7/2 στη Γενεύη και Σύνοδος Κορυφής στις 18/2 στο Λονδίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ