Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓ ΠΑΣΟΚ
Βαστάζος της κυβερνητικής πολιτικής

Το καθήκον της στήριξης της κυβέρνησης, ώστε "να μετατρέψει το κοινωνικό ρεύμα που συσπειρώνεται γύρω από το ΠΑΣΟΚ σε λαϊκή πλειοψηφία που θα δώσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές", έθεσε το ΕΓ στα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνών κόμμα αναλαμβάνει, ως συνήθως, να γίνει ο βαστάζος των αντιλαϊκών επιλογών, αυτή τη φορά της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης Σημίτη.

Ο γραμματέας της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδης, μετά το τέλος της συνεδρίασης, έκανε λόγο για νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ, εννοώντας προφανώς την "προσαρμογή" του κομματικού μηχανισμού στην υποστήριξη του κυβερνητικού "έργου". Απάντησε μάλιστα στα περί κηδεμόνευσης του Κ. Σημίτη από τον κομματικό μηχανισμό, λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης, με σκοπό να υποβαθμίσει τον πρωθυπουργό και να πλήξει το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι κανένα μέλος του ΕΓ δεν έθεσε θέμα αρμοδιοτήτων του Κ. Σημίτη, σχετικά με την ΚΟ ή το κόμμα. Αντίθετα, εκτίμησαν ότι με τη "νέα" κυβέρνηση έχει επιτευχθεί η καλύτερη συσπείρωση της διετίας. Ενδεικτική είναι και η δήλωση νωρίτερα του υφυπουργού Μεταφορών Γ. Δασκαλάκη,στον "Πλάνετ", ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει κλίμα σύγκρουσης, αλλά κλίμα συναίνεσης και συμπόρευσης με την κυβέρνηση.

Το ΕΓ κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να δώσει συντεταγμένα τη μάχη για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την ερχόμενη βδομάδα.

Σχετικά με το συνέδριο, αποφασίστηκε να γίνει στις αρχές Ιούνη και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα θέματα που θα συζητηθούν. Ορισμένα μέλη (Οικονόμου, Παπαϊωάννου) ζήτησαν να γίνει το φθινόπωρο. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Κ. Λαλιώτη,ο οποίος ζήτησε να γίνει το συνέδριο τον Ιούνη, γιατί τότε θα υπάρχει θετικό κλίμα στην κοινωνία, το οποίο "θα απηχεί το νέο εσωκομματικό κύκλο του ΠΑΣΟΚ". Σε νέα συνεδρίαση του ΕΓ, την επόμενη Πέμπτη, ο Κ. Σκανδαλίδης έχει αναλάβει να παρουσιάσει τελική εισήγηση που να παίρνει υπόψη τις θέσεις που εκφράστηκαν από μέλη του ΕΓ.

Μετά τη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, θα υπάρξει συνάντηση του Κ. Σημίτη με το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

  • "Τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση. Οφείλουμε όλοι και εγώ πρώτος να βοηθήσουμε αφειδώλευτα", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε χτες με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ