Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν' αποκατασταθεί η αδικία

Την αποκατάσταση μιας αδικίας, που χρονολογείται από την εποχή του μετεμφυλιακού κράτους, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Αμυνας, Οικονομικών και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και Δ. Κουμπούρης.

Στην ερώτηση αναφέρεται: "Η κοινότητα Γερακίου Νομού Ηλείας κάηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς το έτος 1942. Στη δεκαετία του 1950 το ελληνικό κράτος έκανε επανακατασκευή των κατεστραμμένων κατοικιών. Ανάμεσα στις κατεστραμμένες κατοικίες περιλαμβανόταν και η κατοικία του Διονυσίου Βασιλόπουλου του Γεωργίου (απεβίωσε το έτος 1970), για την οποία όμως δε δόθηκε ουδεμία αποζημίωση, ενώ δεν έγινε ούτε ανακατασκευή της. Οπως είναι πασίδηλο στους κατοίκους της περιοχής και το βεβαιώνει και ο πρόεδρος της κοινότητας σε έγγραφό του που επισυνάπτουμε, αυτό έγινε "λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και της συμμετοχής του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής"".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν: "Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να αποκατασταθεί αυτή η απαράδεκτη αδικία;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ