Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Εξόχως... εκσυγχρονιστικά

Νέα κυβέρνηση λοιπόν. Οι τεσσαράκοντα ένας υπουργοί και υφυπουργοί είναι "ολιγομελές" σχήμα. Οι Γιαννόπουλος, Δασκαλάκης, Κοτσακάς, Βενιζέλος (κι όχι μόνο) είναι "εκσυγχρονιστές".Το μοίρασμα υπουργικών θώκων με ποσοστώσεις σε Σημιτικούς, προεδρικούς, κομματικούς, λοχαγούς, κεντρογενείς κι ό,τι άλλο διαθέτει ο μπαχτσές, αποκαλέστηκε δημοκρατική διαδικασία.Τελικά τα μεγάλα λόγια και οι υπερφίαλες διακηρύξεις εξαντλήθηκαν στο κόψιμο των Κατσιφάρα, Σηφουνάκη, Χυτήρη, Λιάνη, Κουλούρη, Κρεμαστηνού, Μικρούτσικου, που ναι μεν η παρουσία τους ήταν αναξιοκρατική, από την άλλη όμως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ήταν οι χειρότεροι των πενήντα. Απλώς, ήταν η εύκολη λεία. Το παρελθόν του νέου πρωθυπουργού γνωστό, όπως και οι απόψεις του. Από τη στήλη μια πρόβλεψη. Μας περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ Αντί λιπάσματα τοξικά

Πολλά περιβόλια στου Ρέντη, που τροφοδοτούν την αγορά με οπωροκηπευτικά, ποτίζονται με βρώμικα λύματα που διοχετεύουν παρακείμενα εργοστάσια στον Κηφισό. Μετρήσεις έγιναν, στοιχεία υπάρχουν, καταγγελίες από την ΤΑ βρίσκονται στα γραφεία των "αρμόδιων". Οσο για ενέργειες ας μη βιαζόμαστε. Οι "σοσιαλιστές" μας έχουν άλλες προτεραιότητες. Οπως είπε στην TV πράσινος αστέρας που είχε χρηματίσει κάποτε και υπουργός και καταγράφεται στους εκσυγχρονιστές, δεν ομιλούν με απλούς πολίτες. Μέχρι να μιλήσουν περιμένουμε.

Φιλαδέλφεια

Οσοι αντιδρούν στην καταστροφή του δάσους από τον αναπτυξιομανή δήμαρχο της περιοχής, χαρακτηρίστηκαν σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού "συμμορία". Οπως και να τους χαρακτηρίζει όμως, όσες κομματικές πλάτες κι αν διαθέτει, απ' τη στιγμή που βγήκαν στην επιφάνεια τα "οράματά" του είναι δύσκολο να υλοποιηθούν. Εχει και το γελοίο τα όριά του.

Αντιδράσεων συνέχεια

Νέα προσφυγή ενάντια στα σχέδια του Χ. Λαμπράκη για το χώρο του Πάρκου Ελευθερίας. Ως πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής και με τη στήριξη των Λαλιώτη - Αβραμόπουλου, γράφει στα παλαιά του υποδήματα τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και φτιάχνει συνεδριακά κέντρα, γκαράζ κι ό,τι άλλο τραβά η ψυχή του. Ομως, ευτυχώς υπάρχουν και οι αντιδράσεις κάποιων που αδιαφορούν για εργολαβίες, μίζες και διορισμούς. Είναι αυτοί που προτιμούν το αυθεντικό πράσινο από τις πλαστικές σημαίες του ΠΑΣΟΚ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εργαζόταν

Σωστά διαβάσατε. Τίποτα δε βρισκόταν εν υπνώσει λόγω των γνωστών διασωληνώσεων στο "Ωνάσειο". Για του λόγου του αληθές. Τρεις άδειες για επεκτάσεις σε βιομηχανίες στο λεκανοπέδιο (ΜΠΗΤΡΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, INTERMED) ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΟ ΠΔ 84/84. Το αποκάλυψε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τη βδομάδα που πέρασε και το έπνιξαν όλα τα ΜΜΕ. Η νέα περιβαλλοντοκτόνα διάταξη που πρέπει να μπει στη "Μαύρη Βίβλο" της οικολογίας δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ.270/29-12-95.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1996

Για δέκατη χρονιά στα βιβλιοπωλεία - έστω και με καθυστέρηση - δεν είναι μικρό πράγμα, αν σκεφτούμε ότι εκδίδεται από μια οικολογική οργάνωση (σ.σ.Θεσσαλονίκης). Και μάλιστα σε μια εποχή που ο συγκεκριμένος χώρος, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών, έχει διαλυθεί. Κάποιοι βέβαια επιμένουν, όπως λ.χ. οι Θεσσαλονικείς και έχουν κατορθώσει με τις παρεμβάσεις τους να κάνουν την εξουσία να αισθάνεται άβολα. Να θυμίσουμε την καμπάνια για τα οικόπεδα του Χορτιάτη κι όσα αποκαλύφτηκαν για τους ιδιοκτήτες τους, ή για τη μη αναγκαιότητα του μετρό και τα πλεονεκτήματα του τραμ. Το συγκεκριμένο ημερολόγιο μάς θυμίζει πλήθος γεγονότων που δεν πρέπει να μας διαφεύγουν και παράλληλα υπάρχει πληθώρα κειμένων για τις μαζικές συγκοινωνίες, τα ποδήλατα κτλ. Η καλαίσθητη έκδοση είναι σε ανακυκλωμένο 100% χαρτί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στόχο συνεργασία στην ενέργεια (2006-01-13 00:00:00.0)
Τα παράπλευρα... (2003-03-14 00:00:00.0)
Ο «κίνδυνος» για τον Κ. Σημίτη (2002-02-01 00:00:00.0)
Δε θα περάσει η γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ (2001-01-25 00:00:00.0)
Κόβει δέντρα, βάζει τσιμέντο (1998-04-10 00:00:00.0)
"Τσουκάνισαν" τον Τσουκάτο (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ