Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Αρνείται η Κίνα συμμετοχή της στο επεισόδιο

ΜΑΝΙΛΑ. -

Μήνυμα στο υπουργείο των Εξωτερικών των Φιλιππίνων, με το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη πλοίων του κινεζικού ναυτικού στο επεισόδιο, που έγινε ανοιχτά της νήσου Λουζόν, την περασμένη βδομάδα, όταν σκάφος του ναυτικού των Φιλιππίνων αντάλλαξε πυρά με σκάφος το οποίο έφερε κινεζική σημαία, έστειλε η κινεζική κυβέρνηση.

Το επεισόδιο, που συνέβη στις 22 του Γενάρη, "δεν έχει καμιά σχέση με την Κίνα", υποστήριξε η Κίνα με μήνυμά της προς το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων.

Το Πεκίνο, με σχετική επιστολή του, διαβεβαιώνει τις Φιλιππίνες ότι "είναι καταδικασμένες να αποτύχουν οι προσπάθειες πρόκλησης διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων".

  • Τριάντα πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα ακόμη νοσηλεύονται από την επιδημία χολέρας, που πλήττει τις τελευταίες ημέρες μια απομακρυσμένη νότια περιοχή της νησιωτικής χώρας. Την ίδια ώρα, μια πόλη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του ξεσπάσματος τυφοειδούς πυρετού που κατέβαλε 4.000 ανθρώπους, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εκδήλωση της χολέρας οφείλεται σε μολυσμένο νερό, το οποίο ήπιαν οι κάτοικοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ