Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Αγριο μακελειό για μια θέση εργασίας!

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ. -

Ο ακήρυκτος "πόλεμος" στην αγορά εργασίας, με την ανεργία να καλπάζει πάνω από 40%, είναι μια ακόμη μορφή βίας στη Νότια Αφρική. Το περασμένο 24ωρο, τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 23 τραυματίστηκαν όταν, την ώρα που περίμεναν στην ουρά, για να συμπληρώσουν αιτήσεις πρόσληψης σε εργοστάσιο του Γιοχάνεσμπουργκ, τέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων, πιθανότατα άνεργων, ενόπλων!

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι οι δράστες, που κρατούσαν στα χέρια τους αυτόματα, πιστόλι και περίστροφα, πλησίασαν το εργοστάσιο, επιχειρώντας να πάρουν με τη βία τη θέση αυτών που βρίσκονταν πρώτοι σε μία ουρά ανέργων μήκους μισού χιλιομέτρου! Οταν συνάντησαν αντίσταση, έριξαν πυρ εν ψυχρώ εναντίον του πλήθους των ανέργων. Για αρκετά λεπτά δημιουργήθηκε πανικός, καθώς δεκάδες τραυματίες έπεσαν στο έδαφος ή έτρεξαν όσο μπορούσαν, για να ξεφύγουν από τις σφαίρες. Κάποιοι είδαν τους ένοπλους να απομακρύνονται, αλλά ήταν αργά να κάνουν οτιδήποτε.

Ο επίτροπος της αστυνομίας, Τζορτζ Φίβατζ, αποκάλεσε το παραπάνω επεισόδιο "μια ακόμη περίπτωση, όπου οι διαφορές των ανθρώπων λύνονται με τη βία", ενώ ένας άνεργος αυτόπτης μάρτυρας πρόσθετε, από την πλευρά του: "Οι άνθρωποι θα σκοτώνουν για να πάρουν μια δουλιά"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ