Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εσωκομματικός κασετοπόλεμος

Κασέτα, προϊόν υποκλοπής, με καταγγελίες Φούρα το Νοέμβρη του '95, "ανάβει φωτιές" στο ΠΑΣΟΚ. Εξηγήσεις ζητά το ΚΚΕ

Νέες διαστάσεις πήρε χτες ο εσωκομματικός πόλεμος στον αθλητικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, μετά από την παρουσία στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ-1 μαγνητοφωνημένης ομιλίας του υφυπουργού Αθλητισμού Α. Φούρα, στην οποία φέρεται να αποδίδει κατηγορίες χρηματισμού σε παράγοντες του αθλητισμού που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Για να στηρίξει μάλιστα τα λεγόμενά του για τους... "συντρόφους" του, δε διστάζει να αφήσει υπονοούμενα και για πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, μεταξύ των οποίων και για το ΚΚΕ και την εκπρόσωπό του στην Επιτροπή για το "ΑΘΗΝΑ '97".

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καλεί τον Α. Φούρα "να ξεκαθαρίσει αμέσως και πλήρως τα πράγματα. Εξηγήσεις, όμως, οφείλει να δώσει συνολικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον απαράδεκτο δρόμο που έχουν πάρει τα αθλητικά πράγματα της χώρας μας και τη χρησιμοποίηση του αθλητισμού για πολιτικές σκοπιμότητες, για τα οποία φέρει τεράστιες ευθύνες". Η κασέτα που παρουσιάστηκε αφορούσε συνομιλία, που είχε στις αρχές Νοέμβρη 1995 ο Ανδρέας Φούρας με προπονητές στίβου που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσα στα άλλα διατυπώνονται κατηγορίες "για έξοδα ενός δισ. για να εξαγοραστούν ψήφοι με έμμεσο τρόπο στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα κάποιας φιλοδοξίας", που χρεώνεται στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Στρ. Μολυβά.

Μετά την παρουσίαση της κασέτας ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε έκτακτα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία φωτογραφίζει σαν υπεύθυνο της υποκλοπής της συνομιλίας και της προώθησής της στα μέσα ενημέρωσης τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Στρ. Μολυβά, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ και άλλων πολιτικών χώρων. Τέλος, καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για να χυθεί άπλετο φως στη σκοτεινή λειτουργία των γνωστών κύκλων.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Αθλητισμού σε δήλωσή του κάνει λόγο για "αμφιλεγόμενη μαγνητοταινία, η οποία ως προϊόν υποκλοπής σε παρελθόντα χρόνο επιδέχεται κάθε είδους νοθεύσεις. Πρόκειται για πρωτοφανή εισβολή, με άθλια μέσα και τρόπους, σε κομματικές διαδικασίες που δεν είχαν δημόσιο χαρακτήρα".

Οσο για τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Στρ. Μολυβά, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.

Παρέμβαση στην εσωκομματική κόντρα έκανε και ο Γ. Λιάνης με δήλωσή του, στην οποία υπερασπίζεται τη δημιουργία της εθνικής επιτροπής για το "ΑΘΗΝΑ '97".

Εξάλλου, η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζητά την παραίτηση Φούρα έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση, ενώ ο "ΣΥΝ" χαρακτηρίζει αήθη την αναφορά του στον εκπρόσωπό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ