Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νίκος Κούρος

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας της Θεσσαλονίκης έδωσε με επιτυχία και την εκλογική μάχη των φοιτητικών εκλογών. Πρόκειται για μία από τις οργανώσεις της ΚΝΕ, η οποία υπερδιπλασίασε το δυναμικό της από το 6ο Συνέδριο.

Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσουμε από όλη τη θετική δράση των Οργανώσεων της ΚΝΕ είναι η αξιοποίηση, μέσα στο κίνημα της νεολαίας, κάθε θετικού στοιχείου που προέρχεται από την παρέμβαση της ΚΝΕ και την αύξηση της επιρροής του Κόμματος.

Χρειάζεται να παλέψουμε, για να έρθει η στιγμή που θα διαπιστώνουμε πως όλο και μεγαλύτερα τμήματα της νεολαίας μπορούν να ονειρεύονται και να δημιουργούν υπό την έμπνευση των πιο υψηλών ανθρωπιστικών ιδανικών που εκφράζει η πολιτική φυσιογνωμία του ΚΚΕ και της νεολαίας του, της ΚΝΕ. Είναι έργο δύσκολο και μακροχρόνιο και πρέπει να προσανατολιστεί εκεί η δουλιά μας.

Είμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και στις συνειδήσεις της νεολαίας.

Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα που θέλουν να οικοδομήσουν δεν είναι τίποτε άλλο από το εργαστήριο παραγωγής αυριανών πολλών μισοειδικευμένων εργατών και λίγων υψηλά ειδικευμένων υπηρετών στις απαιτήσεις των πολυεθνικών.

Οι αντιστάσεις που αναπτύσσονται είναι αλληλένδετες με την ανάπτυξη της Οργάνωσης και με την οξύτητα των προβλημάτων. Πώς η νεολαία θα κερδηθεί με την προοπτική του Μετώπου; Τι θα κρίνει την ιδεολογική και πολιτική μάχη που αναπτύσσεται;

Πρέπει να επισημάνουμε κάποια γνωρίσματα που πρέπει να διακρίνουν το άνοιγμά μας στη νεολαία, κυρίως σε φοιτητές και σπουδαστές:

1. Οι ΠΚΣ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πρέπει να γίνουν οι μαχητικοί φορείς της αντεπίθεσης και της σύγκρουσης. Το άνοιγμά μας να παίρνει χαρακτηριστικά σύγκρουσης και μάχης.

2. Αν οι ΠΚΣ θέλουμε να συσπειρώσουν περισσότερους φοιτητές και σπουδαστές, πρέπει να παρθούν και οργανωτικά και πολιτικά μέτρα στην κατεύθυνση αυτή.

3. Να επιμείνουμε με πρακτικά βήματα στη συμπόρευση του νεολαιίστικου με το εργατικό κίνημα.

4. Χρειαζόμαστε μία Οργάνωση, που θα προετοιμάζει τα μέλη της για μελλοντική ένταξη στις γραμμές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ