Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φιέστα προπαγάνδισης του Μάαστριχτ

Προκλητική φιέστα προπαγάνδισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών και του Μάαστριχτ, οργανώνει στις 8 και 9 του μήνα η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την επίσκεψη Σαντέρ στην Ελλάδα και χρησιμοποιώντας την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ως όργανο εξυπηρέτησης των πολιτικών της σκοπιμοτήτων και ως κομματικό της φέουδο.

Την Πέμπτη το πρωί, στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου διοργανώνεται εκδήλωση, με θέμα "δημόσιος διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης". Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όπου - όπως αναφέρεται στο σχετικό πρόγραμμα - θα γίνει πανηγυρική τελετή λήξης της στην Παλιά Βουλή, με ομιλητές τον Κ. Σημίτη και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζακ Σαντέρ.

Παίρνοντας το λόγο, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο βουλευτής του ΚΚΕΑ. Κανταρτζής επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ στην προαναφερόμενη φιέστα και στην προκλητική χρησιμοποίηση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για προπαγάνδιση της πολιτικής της κυβέρνησης και των Βρυξελλών. "Το ΚΚΕ - υπογράμμισε - δε θα είχε καμιά αντίρρηση να έρθει στην επιτροπή ο Σαντέρ ή οποιοσδήποτε άλλος, να έρθουν κοινωνικοί φορείς και εκπρόσωποι τάξεων να εκφράσουν τις απόψεις τους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να αναπτυχθεί διάλογος. Ομως, δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Πρόκειται για μια φιέστα προβολής της ΕΕ και του Μάαστριχτ, όπου δεν εξασφαλίζονται ούτε οι στοιχειώδεις όροι ισότιμης αντιπαράθεσης ιδεών και πολιτικών απόψεων. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο και δε δεχόμαστε τη φαλκίδευση του ρόλου της επιτροπής για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ