Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν οι οικοδόμοι της ΧΟΧΤΙΦ

Συνεχίζουν με επιτυχία τη μάχη τους για την υπεράσπιση του 7ώρου οι οικοδόμοι που απασχολούνται στη γερμανική πολυεθνική ΧΟΧΤΙΦ για την κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα. Από τη Δευτέρα πραγματοποιούν δίωρες στάσεις εργασίας από τις 9 έως τις 11π.μ., με καθολική συμμετοχή, ενώ αποχωρούν από τη δουλιά στις 2 το μεσημέρι αντί στις 4.30μ.μ., επιβάλλοντας στην πράξη το εφτάωρο.

Οι εργαζόμενοι εκτός από την εφαρμογή του 7ωρου - 5ήμερου χωρίς μείωση των αποδοχών, όπως ισχύει στον κλάδο των οικοδόμων, διεκδικούν ακόμα την πληρωμή των επιπλέον ωρών εργασίας (μιάμιση ώρα καθημερινά) που δούλεψαν μέχρι σήμερα, καθώς και αυξήσεις 15% για όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Οπως προχτές, έτσι και χτες, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, στους χώρους δουλιάς παρουσιάστηκαν διευθυντικά στελέχη σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προειδοποιεί ότι αν η εταιρία συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της και τις προσπάθειες εκφοβισμού, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν και θα διευρύνουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ