Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Και μαθηματικά πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός μετά από 10 χρόνια κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημά του. Παραίτηση Παναγούλια πριν το ματς Ηρακλή με Αρη, που κέρδισαν οι "κιτρινόμαυροι"

"Είμαστε πια πρωταθλητές", τραγουδούν από την περασμένη Κυριακή το βράδυ, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Μετά από 10 χρόνια... φαγούρας η αρμάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και μαθηματικά κατέκτησε τον τίτλο, αφού επιβλήθηκε άνετα 2 - 0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι (;) του Φαληρικού Σταδίου. Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν τον Παναθηναϊκό στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (6), ενώ από την έναρξη της Α' Εθνικής έχει 11 έναντι 15 των πρασίνων και 9 της ΑΕΚ.

Το ματς στο Καραϊσκάκη κρίθηκε στα πρώτα 25 λεπτά, όπου οι Πειραιώτες πέτυχαν δύο γκολ και ύστερα... κάθισαν. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο ρέφερι Μποροβήλος που πρόσθεσε μια ακόμη μαύρη σελίδα στη δύσμοιρη ελληνική διαιτησία.

Η μάχη της Ευρώπης

Οσον αφορά τη μάχη της Ευρώπης η κατάσταση παραμένει ρευστή. Και οι τρεις μνηστήρες κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση. Ο ΟΦΗ 4 - 0 τον Ιωνικό στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 7 - 0 (4 γκολ ο Βαζέχα) την Καστοριά, ενώ ο ΠΑΟΚ άνετα κέρδισε 4 - 1 στην Τούμπα την Ξάνθη. Αναμφίβολα τον πρώτο λόγο έχουν οι Κρητικοί που είναι ήδη και 5 βαθμούς μπροστά. Ομως έχουν ένα δύσκολο πρόγραμμα, με δύο εκτός έδρας ματς (με Παναθηναϊκό και Βέροια). Ο ΠΑΟ που θα υποδεχτεί το συγκρότημα του Ε. Γκέραρντ στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή ίσως να είναι και ο ρυθμιστής. Στην Καβάλα θα κριθούν επίσης πολλά, αφού ο ΑΟΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Αγώνας δίχως αύριο για τον δικέφαλο της Θεσσαλονίκης.

Κραυγές και ψίθυροι στην ουρά.

Στη μάχη της ουράς το... τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει, αφού μετά την Καστοριά και ο Εδεσσαϊκός δύο αγωνιστικές πριν το τέλος αποχαιρέτησε την κατηγορία. Οι τριαινοφόροι έχασαν 1 - 0 στην Καλαμάτα και είπαν οριστικά το αντίο. Αντίθετα, η μαύρη θύελλα εξασφάλισε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Στο Καυτατζόγλειο ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα 2 - 1 από τον Αρη, όμως η παραίτηση του Αλκέτα Παναγούλια πριν την έναρξη του αγώνα προβλημάτισε...

Ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής άφησε υπονοούμενα για την έκβαση του παιχνιδιού, γεγονός που ξεσήκωσε τους φιλάθλους του Γηραιού. Ο Αρης μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά που οδηγεί στη σωτηρία του, όμως εκτός από τύχη θα χρειαστεί και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πετύχει το "θαύμα".

Ψιθύρους είχαμε και στη Βέροια, όπου η τοπική ομάδα έχασε 1 - 0 από την "αδιάφορη" Καβάλα. Ετσι το συγκρότημα των κυανέρυθρων μπλέκει σε περιπέτειες, αφού κατρακύλησε επικίνδυνα στον βαθμολογικό πίνακα. Τα ίδια ισχύουν και για την Παναχαϊκή που ηττήθηκε 2 - 0 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Την παραμονή του εξασφάλισε και ο Αθηναϊκός που επικράτησε 3 - 0 του Πανηλειακού στο Βύρωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ