Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ωράριο ερήμην των εμποροϋπαλλήλων

Ερήμην του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς αποφάσισε για το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, ενημερώνοντας μόνο τους εργοδοτικούς φορείς και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία με τη σειρά της δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει το Σύλλογο.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει τόσο τη Νομαρχία, όσο και την Ομοσπονδία, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Βαμβακάς τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να αποκλείονται από αυτές τις διαδικασίες τα κλαδικά σωματεία και συμπλήρωσε: "Ο Σύλλογος εκφράζει τις θέσεις, τις απόψεις και τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου στην Αθήνα, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί και να έχει κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του. Εμείς έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας γύρω από το ωράριο, τις οποίες γνωρίζει πολύ καλά η Ομοσπονδία, η οποία θα έπρεπε βάσει αυτών να καταθέτει τις απόψεις της τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την περιοχή της Αθήνας και να παλέψει για την εφαρμογή τους. Πιστεύουμε ότι εσκεμμένα κλήθηκε μόνο η Ομοσπονδία, η οποία συμπλέει με τις θέσεις των εργοδοτών για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου".

Εκπληξη όμως προκαλεί και η απόφαση της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής που επιτρέπει στο δισκάδικο "VIRGIN" στο Μαρούσι να λειτουργεί καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ! Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση έγινε - όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της επιτροπής - επειδή το κατάστημα λειτουργεί στον κλειστό χώρο του πολιτιστικού κινηματογραφικού κέντρου "Village center"! Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων εκτιμά όμως ότι αυτού του είδους η ρύθμιση θα αποτελέσει αφετηρία μιας σειράς παρόμοιων ρυθμίσεων για αρκετά ακόμα καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ