Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Στον αέρα" 35 εργαζόμενοι

"Οχι στην ασυδοσία των εργοδοτών", αναγραφόταν στις πικέτες των 35 εργαζομένων του καφέ - εστιατορίου του "Μινιόν" - που έχει επινοικιάσει η εταιρία "Αλιμέντι Ιταλιάνι" - οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χτες σε μία από τις εισόδους του πολυκαταστήματος ενημερώνοντας τους καταναλωτές για το άσχημο "παιχνίδι" που παίζεται στις πλάτες τους.

Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν δεδουλευμένα αρκετών μηνών, βάλλονται απ' όλες τις πλευρές. Από τη μια ο ιδιοκτήτης του καφέ - εστιατορίου έχει "εξαφανιστεί", αφήνοντας τους εργαζόμενους να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και να διαχειρίζονται μόνοι τους τις μηδαμινές εισπράξεις! Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του "Μινιόν" τους εκβιάζει με το να διακόπτει το ηλεκτρικό στο χώρο δουλιάς τους, προκειμένου αφ' ενός να εισπράξει τα ποσά που του οφείλει η "Αλιμέντι" και αφ' ετέρου να τους αναγκάσει να παραιτηθούν. Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι ήταν υπάλληλοι του "Μινιόν" με προϋπηρεσία πάνω από δέκα χρόνια οι περισσότεροι και μεταφέρθηκαν στην "Αλιμέντι".

Αγανάκτηση όμως έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους και η αντιμετώπιση που τους επιφύλαξαν οι αρμόδιοι φορείς. Η Επιθεώρηση Εργασίας δήλωσε "αδυναμία παρέμβασης", ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αρκέστηκε στο να κανονίσει μια τριμερή συνάντηση. Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκαν χτες μέλη της διοίκησης του ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ