Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκκρεμότητες εν... αναμονή

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, παρότι ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, με έγγραφο που απέστειλε προς τους αρχηγούς των κομμάτων πριν ένα περίπου μήνα, ζητούσε να ορίσουν τους εκπροσώπους. Μέχρι στιγμής το μόνο κόμμα που δεν έχει "απαντήσει" στον υπουργό είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καθυστερεί να ορίσει τα πρόσωπα που θα το εκπροσωπήσουν στο νέο Εθνικό Συμβούλιο. Σε εκκρεμότητα παραμένει και η τοποθέτηση του νέου προέδρου του ΕΣΡ, ο οποίος ορίζεται από τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.

Η θητεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχει λήξει από τις 21 Μάη, αφήνοντας πίσω του - όχι με δική του υπαιτιότητα - θέματα σημαντικά και μεγάλα, τα οποία καλείται να "διευθετήσει" το νέο Συμβούλιο. Ανοιχτό παραμένει το μεγάλο θέμα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών, καθώς και η δημιουργία του τμήματος διαφάνειας το οποίο θα ελέγχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, υπέδειξε τα πρόσωπα που θα το εκπροσωπήσουν. Τακτικό μέλος θα είναι και πάλι ο Μάκης Κοψίδης υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ αναπληρωματικό μέλος ορίστηκε ο δημοσιογράφοςΠαύλος Αλέπης.Η ΝΔ με έγγραφό της προς τον υπουργό Τύπου ανακοίνωσε ότι τακτικό μέλος θα είναι ο δημοσιογράφος Ιάσων Μοσχοβίτης ο οποίος ήταν τακτικό μέλος και στο προηγούμενο ΕΣΡ, καθώς και ο Τίτος Αθανασιάδης.Αναπληρωματικό μέλος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίζεται ο καθηγητής πανεπιστημίου Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο δικηγόρος Νίκος Κουλούρης. Από πλευράς του ΣΥΝ προτείνεται ως τακτικό μέλος ο Λαοκράτης Βάσσης και ως αναπληρωματικό ο Νίκος Καϊμάκης.

Σύμφωνα με το νόμο, η σύνθεση του ΕΣΡ είναι 9μελής και συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων πρώτων κομμάτων της Βουλής. Τα τέσσερα μέλη ορίζονται από το κυβερνών κόμμα, δύο από την αξιωματική αντιπολίτευση και ένα από τα δύο επόμενα κόμματα. Αν τελικά ο υπουργός μέχρι τελευταία στιγμή δε διαφοροποιήσει το νόμο - άλλωστε στην τελευταία του συνάντηση με τους τηλεοπτικούς συντάκτες στα μέσα του περασμένου μήνα είχε δηλώσει ότι δε θ' αλλάξει η σύνθεση του ΕΣΡ, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο - στο ΕΣΡ δε θα συμμετέχει εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ