Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα Μπακογιάννη στο Ρέθυμνο

Η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου στα 13α "Βαρδινογιάννεια" το Σαββατοκύριακο

H αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου θα πάρει μέρος στα 13α "Βαρδινογιάννεια" που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο. Στα περισσότερα αγωνίσματα αναμένεται να γίνουν γερές κόντρες και αναμφίβολα στο Στάδιο Γάλλου οι πρωταθλητές - τριες μας θα διαπιστώσουν σε τι κατάσταση είναι, αφού ουσιαστικά είναι οι πρώτοι σημαντικοί αγώνες ενόψει της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πρόβα τζενεράλε για τη δεύτερη Ολυμπιονίκη στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη που ως γνωστό πέρσι πέρασε το 1.96 στο ίδιο Στάδιο που ήταν και ο προπομπός για τη μεγάλη εμφάνιση στην Ατλάντα. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα πού θα γίνουν μεγάλες μάχες. Στους άνδρες: Στα 100μ Παυλακάκης και Τερζιάν θα παλέψουν για τη νίκη. Τριπλέτα "φωτιά" και στα 200μ με Παναγιωτόπουλο, Σμπώκο και Ναυπλιώτη. Στα 400μ έχουμε τη μάχη Μουμουλίδη, Κεντέρη, ενώ στις ημιαντοχές 800μ και 1500μ Στρουμπάκος, Παπούλιας και Βούζης είναι τα πρώτα ονόματα. Στο ύψος μπορεί να λείπει ο Λάμπρος Παπακώστας όμως Κοκότης, Γιάντσιος και Κονταξάκης υπόσχονται έντονο συναγωνισμό. Ο Κώστας Κουκοδήμος με το πρόσφατο 8.20 θα κοντραριστεί στο μήκος με τον Σπύρο Βασδέκη. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συμμετοχές των Γκατσιούδη, Πολυμέρου στο ακόντιο, Μελέτογλου στο τριπλούν, Λεωνίδη στη σφαίρα και Πολυχρονίου στη σφύρα.

Στις γυναίκες Κόφα και Θάνου κλέβουν την παράσταση στα 100μ, στη σφαίρα η Τσεντεμείδου, στο τριπλούν η Ολγα Βασκέλη, στο δίσκο Τσικούνα και Βόγγολη, ενώ στο ακόντιο μετά τη χρυσή εποχή Βερούλης - Σακοράφα στις αρχές της δεκαετίας του '80 παρουσιάζεται ένα νέο δίδυμο με πολλές δυνατότητες (Τσιολακούδη, Μανιάνι).

Αστέρια στα "Παπαφλέσσεια"

Πολλά αστέρια του ευρωπαϊκό στίβου θα πάρουν μέρος και στα "Παπαφλέσσεια" που θα γίνουν στην Καλαμάτα στις 24 του μήνα. Πρώτη και καλύτερη η κορυφαία άλτρια του ύψους Βουλγάρα Στέφκα Κονσταντίνοβα (χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα). Στο μήκος έχουμε τη Ρωσίδα Παρεβεντέντζεβα (7.09 ατομικό ρεκόρ) και τη Βουλγάρα Χρίστοβα (6.94). Στο μήκος ανδρών ο Ουκρανός Αλεξέι (8.10), ενώ στα 100 ανδρών ξεχωρίζει ο επίσης Ουκρανός Ρούρακ (10.03). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κούρσες των 100, 200, 800 γυναικών καθώς και τα 800 ανδρών με τη συμμετοχή του Ντέγιαν Πάκιτς (1.50.92)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ