Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους οικοδόμους της ΧΟΧΤΙΦ

"Οχι στο εργασιακό Νταχάου" που επιχειρεί να επιβάλλει η γερμανική πολυεθνική ΧΟΧΤΙΦ,στις εργασίες κατασκευής του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, περιφρονώντας την ελληνική νομοθεσία, διαμήνυσαν και χτες οι οικοδόμοι της εταιρίας που πραγματοποίησαν με καθολική συμμετοχή 24ωρη απεργία.

Οι οικοδόμοι συνεχίζουν να εφαρμόζουν ντε φάκτο το 7ωρο, ωστόσο σε ένδειξη καλής θέλησης ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις για δύο μέρες, καλώντας σε συνάντηση την εταιρία την Παρασκευή και ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθορίσουν τη στάση τους. Τα αιτήματά τους, είναι: Εφαρμογή του 7ωρου - 5ήμερου, αυξήσεις 15%, πληρωμή των επιπλέον ωρών που έχουν δουλέψει και να μην καταστρατηγείται το διάλειμμα για κολατσό. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης, οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Τη συμπαράστασή του, στον αγώνα των οικοδόμων της ΧΟΧΤΙΦ, εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αττικής,επισημαίνοντας πως η κινητοποίηση των οικοδόμων είναι η ταξική τους απάντηση στη ΧΟΧΤΙΦ, είναι στάση διεκδίκησης κόντρα στη λογική του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτης και συνενοχής.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής ο "Προμηθέας",με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πολυεθνική που έχει μετατρέψει το εργοτάξιο σε σύγχρονο "Νταχάου" και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα δώσουν την απάντησή τους σε κάθε αντεργατική ενέργεια της εργοδοσίας. Τη συμπαράστασή της εκφράζει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής,επισημαίνοντας ότι "πολυεθνική εταιρία και εργολάβοι, αξιοποιώντας στο έπακρο τη στάση της κυβέρνησης, προχωρούν σε γενικευμένη επίθεση καταπατώντας την ελληνική εργατική νομοθεσία". Την παρέμβαση της κυβέρνησης για να σταματήσει η αποικιακού χαρακτήρα συμπεριφορά της ΧΟΧΤΙΦ, ζητά η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτεύουσας.Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των οικοδόμων, εκφράζει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στους οικοδόμους της ΧΟΧΤΙΦ (1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ