Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΤΕ
Συγκαλύπτονται ατασθαλίες

Στην πολιτική και συνδικαλιστική "αθώωση" του ΔΣ του Ταμείου Υγείας Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας,το οποίο είναι υπόλογο απέναντι σε 10.000 ασφαλισμένους για "ατασθαλίες και υπεξαιρέσεις", καθώς και για "αδιαφάνεια, ανισοτιμία και παραγοντισμό", προχώρησαν οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΠΑΣ - ΣΔΕ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αρνούμενες να ζητήσουν ακόμα και την παραίτησή του. Την καταγγελία κάνει, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ Τράπεζας της Ελλάδας,η οποία τονίζει ότι "αγνοείται το κοινό αίσθημα και οι εκατοντάδες υπογραφές εργαζομένων", ενώ μεθοδεύεται ο εκ νέου έλεγχος του ΔΣ του Ταμείου στις επόμενες εκλογές.

Η ΕΣΑΚ τόσο στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου, όσο και στη γενική συνέλευση επέμεινε στις εξής θέσεις: Παραίτηση του ΔΣ του Ταμείου. Εκλογές μέσα σ' ένα μήνα με το σύστημα της απλής και ανόθευτης αναλογικής και τροποποίηση του καταστατικού.

  • Σε αντιπροσωπευτική βάση συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας. Πρόεδρος εκλέχθηκε από την ΠΑΣΚΕ, αντιπρόεδρος από την ΕΣΑΚ, γενικός γραμματέας από τη ΔΑΚΕ και έφορος από τη "Συνδικαλιστική Παρέμβαση".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ