Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για τους τρεις χώρους

Αντίθετοι - όπως ήταν αναμενόμενο - με την κατασκευή Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην περιοχή τους δήλωσαν και οι τρεις δημοτικοί άρχοντες (οι δήμαρχοι Αυλώνα και Κερατέας και ο κοινοτάρχης Γραμματικού), μόλις πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η περιοχή τους επιλεγεί τελικά για την κατασκευή ΟΕΔΑ.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αυλώνα Δ. Κυριακού σημειώνει πως οι κάτοικοι της περιοχής "θα βγουν και πάλι στους δρόμους", εννοώντας ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη γίνει ΟΕΔΑ στην καρδιά του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως όπως αποδεικνύουν οι εξελίξεις, η απόφαση για κατασκευή στη συγκεκριμένη περιοχή ΟΕΔΑ είναι ειλημμένη από το '91, ενώ συμπληρώνει πως οι διάφορες επιστημονικές μελέτες, που εκπονούνται με σκοπό την έγκριση του τελικού χώρου, γίνονται απλά και μόνο "για τα μάτια του κόσμου"... Υπενθυμίζει ότι το Πηγάδι Παπά βρισκόταν τελευταίο στην κατάταξη μελέτης των χώρων.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας σκοπεύει να προσφύγει ο πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Θ. Δημητράκης ενάντια στην υπουργική απόφαση, που περιλαμβάνει το Γραμματικό στους "προς διερεύνηση" χώρους. Και αυτό, γιατί, όπως αναφέρει, το Μαυρόβουνο Γραμματικού είναι δασική έκταση. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κερατέας Αντ. Αντωνίου προειδοποιεί ότι οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν η περιοχή επιλεγεί για την κατασκευή ΟΕΔΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ