Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Αρχή σήμερα στο ΤΕΙ Πειραιά και ακολουθούν την ερχόμενη Τρίτη στη ΣΕΛΕΤΕ και την Πέμπτη στη Σιβιτανίδειο

Η αυλαία του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" ανοίγει σήμερα στις 6.30 μμ με την εκδήλωση της ΤΟ ΤΕΙ Πειραιά, που είναι αφιερωμένη στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών,με κεντρική ομιλήτρια την Αλέιδα Γκεβάρα Μαρς.Ακολουθεί μια πλούσια προφεστιβαλική δραστηριότητα των Οργανώσεων ξεκινώντας από τα σχολεία και τις σχολές, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη θα περάσει στις γειτονιές και τις συνοικίες.

Υλοποιώντας την απόφαση του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ για ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της ΚΝΕ στη νεολαία, οι Οργανώσεις υπόσχονται μια πλούσια προφεστιβαλική δραστηριότητα. Βασικός στόχος των νέων κομμουνιστών είναι, αξιοποιώντας την εμπειρία 22 χρόνων, αλλά και τα θετικά συμπεράσματα που βγήκαν από το Συνέδριο για τις δυνατότητες της Οργάνωσης, να ξεπεράσουν την επιτυχία των προφεστιβαλικών σε όλους τους δείκτες των προηγούμενων χρόνων, στηριγμένοι στις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου, πετυχαίνοντας μεγαλύτερο άνοιγμα με περισσότερες δραστηριότητες σε κάθε συνοικία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στο επίκεντρο της θεματολογίας θα βρεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους κάθε χώρου και περιοχής, είτε αυτοί εργάζονται, είτε σπουδάζουν, είτε είναι άνεργοι, με στόχο να γνωρίσουν την αγωνιστική πρόταση της ΚΝΕ. Παράλληλα, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις των Οργανώσεων θα αποτελέσουν για μια ακόμα φορά το βήμα προβολής των νέων δημιουργών και ανάδειξης της πολιτιστικής πρότασης της ΚΝΕ, μακριά από τα πρότυπα ζωής που επιβάλλει στη νεολαία η άρχουσα τάξη.

Την Τρίτη 20 Μάη θα πραγματοποιηθεί στη ΣΕΛΕΤΕ εκδήλωση για την ειρήνη, ενώ την Πέμπτη 22 Μάη η Οργάνωση νυχτερινών μαθητών της Σιβιτανιδείου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα τη νυχτερινή εκπαίδευση και τις εξελίξεις στην παιδεία, στο σταθμό των ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα. Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων του Λεκανοπεδίου διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεις με επίκεντρο της θεματολογίας τους την παιδεία: Στο Νυχτερινό Λύκειο Αιγάλεω στις 23 Μάη, στη νυχτερινή ΤΕΣ Αγ. Αναργύρων στις 28 Μάη, στο νυχτερινό ΤΕΛ Περιστερίου στις 30 Μάη και την 1η Ιούνη στα νυχτερινά σχολεία του κέντρου της Αθήνας.

Στις 29 και 30 Μάη η ΤΟ ΤΕΙ διοργανώνει στα ΤΕΙ Αθήνας διήμερο εκδηλώσεων με θέμα τις εξελίξεις στην παιδεία όπως διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ