Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Το Κόμμα απέκτησε δικό του σπίτι

Η χτεσινή ήταν από τις πιο γιορτινές, χαρούμενες και σημαντικές μέρες για τους Περιστεριώτες κομμουνιστές. Ηταν η μέρα που το ΚΚΕ απέκτησε το δικό του σπίτι, στο Περιστέρι, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις ρίζες του στο λαό. Χτες το απόγευμα, εκατοντάδες Περιστεριώτες κομμουνιστές εγκαινίασαν το νέο διώροφο ιδιόκτητο κτίριο - δωρεά στο Κόμμα από τον σύντροφο Ιορδάνη (θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του) - σε μια εκδήλωση όπου παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας στο "Ρ" η Γενική Γραμματέας του Κόμματος τόνισε ότι στην Κομματική Οργάνωση Περιστερίου έγινε μια σημαντική προσφορά από έναν κομμουνιστή, που έδωσε τη δυνατότητα στο ΚΚΕ να έχει ιδιόκτητα γραφεία στην περιοχή. "Το θεωρούμε σημαντικό όχι για στενά οικονομικούς λόγους, που και αυτοί είναι σοβαροί για το Κόμμα, αλλά κυρίως γιατί δείχνει ότι η ΚΟ Περιστερίου ριζώνει πιο καλά στην περιοχή, έχει πιο ελεύθερα χέρια να ανοιχτεί στο λαό. Δείχνει ακόμα ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους πόρους του, τις δυνατότητές του, στη μεγάλη προσφορά και ανιδιοτέλεια συντρόφων, φίλων, καμιά φορά και αντιπάλων, που αναγνωρίζουν την προσφορά και το ρόλο του ΚΚΕ. Απ' αυτή την άποψη, η σημερινή εκδήλωση των εγκαινίων πιστεύω ότι θα εκφράσει και την ανανέωση της υπόσχεσης των κομμουνιστών του Περιστερίου να ανταποκριθούν στους κατοίκους, στην προσφορά και την εκτίμηση που διαισθάνονται για το Κόμμα μας".

Να σημειώσουμε ότι η ανακαίνιση του κτιρίου έγινε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, χάρη στην εθελοντική εργασία εκατοντάδων νέων, αλλά και μεγαλύτερων κομμουνιστών. Στην εκδήλωση των εγκαινίων πήραν μέρος αντιπροσωπεία της ΚΟΑ, με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Ζάχαρη,αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, δημοτικοί σύμβουλοι, συνταξιούχοι, οικοδόμοι και μαζικοί φορείς της περιοχής. Στην εκδήλωση μίλησε ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής της περιοχής, Δημήτρης Παπαβασιλόπουλος,ο οποίος τόνισε ότι "το ΚΚΕ στο Περιστέρι απέκτησε το δικό του σπίτι". Σημείωσε ακόμα ότι "η σημερινή (σ. σ. χτεσινή) εκδήλωση αποδεικνύει πως παρά την προσπάθεια των κυβερνώντων για αποξένωση, υπάρχουν ακόμα αξίες, ιδέες, υπάρχει το ΚΚΕ". "Αποδεικνύεται ότι οι δεσμοί του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, που καλλιεργούνται οχτώ δεκαετίες τώρα, έχουν ριζώσει βαθιά. Η δυνατότητα να έχει το ΚΚΕ στο Περιστέρι δικό του σπίτι μάς γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες", επισήμανε.

Η εκδήλωση έληξε με γλέντι στην αυλή των καινούριων γραφείων του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ