Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική συγκέντρωση αποφάσισαν οι αστυνομικοί

Την πραγματοποίηση πανελλαδικής συγκέντρωσης στις 29 Μάη στην Αθήνα αποφάσισαν ομόφωνα οι αντιπρόσωποι των 30 πρωτοβάθμιων σωματείων, που πήραν μέρος στο διήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης μια μέρα νωρίτερα στο συνέδριό τους και εκτιμούν ότι η κυβέρνηση, με την παρελκυστική πολιτική που ακολουθεί, δεν αντιμετωπίζει άμεσα τα χρόνια προβλήματα του κλάδου. Ο Γ. Ρωμαίος είχε πει στους αστυνομικούς ότι η τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές και το επίδομα εξομάλυνσης έχει ήδη κατατεθεί στη γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου και ότι ως το τέλος του μήνα θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Φαίνεται όμως ότι οι αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού παραμένουν άλυτα βασικά προβλήματα που άπτονται όχι μόνο των εργασιακών τους σχέσεων, αλλά ακόμα και του ρόλου της ίδιας της Αστυνομίας.

Η ΠΟΑΣΥ διεκδικεί τον επαναπροσδιορισμό του έργου της Αστυνομίας, τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τα μείζονος σημασίας θεσμικά και εργασιακά και οικονομικά προβλήματα, το διαχωρισμό της Αστυνομίας από τις Ενοπλες Δυνάμεις σε όλο το φάσμα λειτουργίας της και νέο ορισμό του χαρακτήρα της σε πολιτική βάση, μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, ίδρυση ανεξάρτητου αρχηγείου, συμμετοχή εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια κλπ. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα το συνέδριο αποφάσισε να διεκδικήσουν ειδικό μισθολόγιο για το αστυνομικό προσωπικό, αναπροσαρμογή της αποζημίωσης για την εργασία πέραν του 5ημέρου, μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία, αναδρομική καταβολή του εκλογικού επιδόματος, των επιδομάτων που δόθηκαν στους δημοσίους υπαλλήλους (18.000) και στους στρατιωτικούς (ετοιμότητας), χορήγηση αποζημίωσης στους αποσπασμένους και άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων (8,5 δισ. δρχ.). Τέλος σε ό,τι αφορά τα συνταξιοδοτικά διεκδικούν μεταξύ άλλων την αυτόματη αναπροσαρμογή των συντάξεων, ώστε οι αποδοχές των συνταξιούχων να ανέλθουν σε ποσοστό 80% των αποδοχών των εν ενεργεία αντί του 50% που είναι σήμερα.

Επίσης αποφασίστηκε να αγωνιστούν για την επάνοδο στο σώμα των αστυνομικών που είχαν αποταχτεί για συνδικαλιστικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ