Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αστεγο το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πια τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου εξαιτίας του στεγαστικού τους προβλήματος. Χτες, με απόφαση του συλλόγου τους μετέφεραν θρανία και πίνακες στο κτίριο του Παλαιού Φρουρίου, το οποίο τους έχει εδώ και χρόνια παραχωρηθεί με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, διεκδικώντας με τη συμβολική αυτή κίνηση να ξεκινήσει η μεταστέγαση του Τμήματος.

Το έντονο κτιριακό πρόβλημα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών έφτασε σε οριακό σημείο εδώ και μερικές βδομάδες, καθώς η κατάρρευση της οροφής του κτιρίου "Φοίνικα" που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του Τμήματος κατέστησε το κτίριο ακατάλληλο και τους φοιτητές... άστεγους, με αποτέλεσμα να μη γίνονται μαθήματα. Την ίδια στιγμή, υπάρχει παραχωρητήριο του υπουργείου Πολιτισμού (επί Μελίνας Μερκούρη) σύμφωνα με το οποίο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών παραχωρείται το Παλαιό Φρούριο. Σήμερα στο ένα μέρος του Παλαιού Φρουρίου στεγάζεται η στρατολογική υπηρεσία, ενώ στο άλλο τμήμα του γίνονται εργασίες προκειμένου να μπορέσει να στεγάσει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών φέρνουν τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους και ζητούν να φύγουν οι στρατιωτικές υπηρεσίες από το κτίριο του Παλαιού Φρουρίου, να τελειώσουν σύντομα οι εργασίες και διεκδικούν επίλυση κάθε λειτουργικού προβλήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι φοιτητές του οποίου χρόνια τώρα βιώνουν τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης της παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ