Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ληξουρίου: Οι Γεώργιος και Διονύσης Φιλιππότος 20.000 δρχ., Μάκης Φαρακλός και το Παράρτημα Ληξουρίου της ΠΕΑΕΑ από 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΠΥΡΑΤΟΥ, τα μέλη της ΚΟ Ληξουρίου πρόσφεραν 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΠΥΡΑΤΟΥ πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ληξουρίου: Η κόρη του Σοφία 20.000 δρχ., ο αδελφός του Πανάγος 10.000 δρχ. και ο Μάκης Φαρακλός 9.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 11 αυτού του μήνα, συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΪΜΑΡΗ από τη Ραψάνη Λάρισας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ, από το Δεκέμβρη 1942, υπηρέτησε στο Μηχανικό Ολύμπου, στο Τάγμα του Αντώνη Αγγελάκη (Βρατσάνου) και συμμετείχε σε όλα τα σαμποτάζ ενάντια στους Γερμανούς φασίστες κατακτητές στην περιοχή Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Για την αντιστασιακή του δράση διώχτηκε, όπως και χιλιάδες ΕΛΑΣίτες αγωνιστές. Ομως, παρ' όλες τις διώξεις, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟ του ΚΚΕ Ραψάνης, καθώς και παλιοί σύντροφοί του αντιστασιακοί, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω του "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, 15.000 δρχ.

* * *

λ9

Πάνε 12 χρόνια από τις 12 Μάη 1985, που έφυγε από κοντά μας στα 21 της χρόνια η κόρη μας ΑΛΕΚΑ ΜΠΕΤΣΑ,νηπιαγωγός από το Πολύδροσο Αρτας.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμώντας τη μνήμη της και τη μεγάλη επιτυχία του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, της οποίας ήταν δραστήριο μέλος στα φοιτητικά της χρόνια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Η μητέρα της Ευαγγελία Μπέτσα

* * *

λ9

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 18 Μάη, από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ν. ΠΑΡΛΑΚΟΓΛΟΥ.Γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Θηριόπετρα Αριδαίας. Εφτά χρόνων στον Εμφύλιο πήγε με άλλα Ελληνόπουλα στην Ουγγαρία, όπου έμεινε όλη την περίοδο του πολέμου. Το 1954, πήγε στην Τασκένδη κοντά στους γονείς του πολιτικούς πρόσφυγες. Τελείωσε επαγγελματική Σχολή και έγινε επιπλοποιός. Ως το 1985, που επαναπατρίστηκε, δούλεψε σε διάφορες δουλιές.

Με την επιστροφή του στην πατρίδα, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και δούλευε στο Δήμο Συκεών.

Ηταν φιλήσυχος χαρακτήρας, καλός οικογενειάρχης και θερμός υποστηριχτής της πολιτικής του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη" η μητέρα του Αναστασία 5.000 δρχ. και η σύζυγός του Χρυσούλα και τα παιδιά του άλλες 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Σήμερα, 18 Μάη, συμπληρώνονται 40 μέρες από τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΪΜΤΖΙΔΗ.Γεννήθηκε το 1928 στο χωριό Νέος Καύκασος Φλώρινας. Μαθητής Γυμνασίου το 1943, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1946 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο πήρε μέρος σε μάχες στο Βίτσι και στο Γράμμο, ως επιλοχίας.

Από το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη δούλευε στην παραγωγή και δημιούργησε οικογένεια.

Επαναπατρίστηκε το 1975. Εγκαταστάθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Του αναγνωρίστηκε η δράση του στην Εθνική Αντίσταση και του απονεμήθηκε το σχετικό Μετάλλιο.

Ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ολγα Κοϊμτζίδου, τα παιδιά του Νίκος και Σοφία και τα εγγόνια του Κώστας και Ελένη πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης και 10.000 δρχ. στο "Ενημερωτικό Δελτίο" των Πολιτικών Προσφύγων.

* * *

Στις 17 Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΔΗ από τη Σιάτιστα Κοζάνης, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη ως το 1986, που επαναπατρίστηκε με τη σύζυγό του και εγκαταστάθηκε στη Σιάτιστα.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΑΡΔΗ,μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε σε ενέδρα το 1948, η σύζυγός του Δήμητρα Φαρδή πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 30.000 δρχ. στην ΚΟ Σιάτιστας.

* * *

λ9

Ενας χρόνος κλείνει σήμερα, 18 Μάη, από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Ράπτη - ΛΟΓΑΡΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Λούλα Λογαρά

* * *

Ο Δημ. Δημ. Καρ-τσος, γιος πρωτοπόρου κομμουνιστή από τη Μεσσηνία, που ζει και εργάζεται στην Αμερική, πρόσφερε 23.500 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα του, καθώς και στη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΑ,προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Αγγελική Γούλα

* * *

λ9

Στη μνήμη των ΚΙΜΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΙΡΙΤΖΟΓΛΟΥ,καθώς και στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σαφράμπολης και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ήταν ο καθημερινός σύντροφος του Κ. Ιωαννίδη.

Η γυναίκα του Χρύσα Ιωαννίδη

* * *

λ9

Στις 12 Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΡΕΛΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Βούλα Καπαρέλη και τα παιδιά του

  • Επίσης στη μνήμη του Ιωάννη Καπαρέλη οι γονείς του και οι αδελφές του Μαίρη και Ευτυχία πρόσφεραν 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Σήμερα, 18 Μάη, κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΓΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Στέλλα και ο γαμπρός του Βαγγέλης Χαλκίδας πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΧΑΝΤΑΣ,που έφυγε από κοντά μας στις 23 Γενάρη 1997, γεννήθηκε το 1909 στο Λογγά Καλαμπάκας από γονείς κτηνοτρόφους. Στη διάρκεια του Εμφύλιου έσωσε πολλούς αγωνιστές από ενέδρες των ΤΕΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Τα παιδιά του Χαράλαμπος, Ιωάννης, Σωτηρία

* * *

λ27

Ο Αλέκος Μπεράτης από το χωριό Φύλλο Καρδίτσας πρόσφερε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Καρδίτσας, στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΑΤΗ και των αδελφών του ΒΑΓΓΕΛΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΠΕΡΑΤΗ.

Ο Βαγγέλης Μπεράτης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, υπηρέτησε στην Εθνική Πολιτοφυλακή. Δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του χωριού του στις 8 Μάη 1945.

Ο Μιλτιάδης Μπεράτης, μαχητής της ταξιαρχίας Ιππικού του ΔΣΕ, σκοτώθηκε σε μάχη το 1949.

Ο πατέρας τους Γιάννης Μπεράτης κυνηγήθηκε, βασανίστηκε και πέθανε το 1952.

* * *

Στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την 1η Μάη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πεθερός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ειρήνη Σ.

* * *

λ9

Σήμερα, 18 Μάη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,μέλους της ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ήταν καθημερινή του συντροφιά.

Οικογένεια Παπακωνσταντίνου

* * *

λ9

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν στις 18 Απρίλη, από το θάνατο της συζύγου μου ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Α. Περπερίδης

* * *

λ9

Στις 6 Μάη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ.

Από τα τέλη του 1949 ως το 1982, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία. Στη μνήμη του, η σύζυγός του Δέσποινα Δασκαλόπουλου και τα παιδιά του Βασιλική, Κώστας, Αλιτσία και Γιάννης προσφέρουν 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Παύλου Μελά" Πολίχνης Θεσσαλονίκης και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μαρίκα Παπαθανασίου προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και τα ανίψια του Νίκος και Ελευθερία 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".* * *

λ18

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΡΤΣΑΝΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Κάτω Ποταμιά Κιλκίς. Αντάρτης στο Σύνταγμα Νιγρίτας του ΕΛΑΣ, μετά την Απελευθέρωση, κυνηγήθηκε. Το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ και πολέμησε στα Κρούσια και το Γράμμο. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου παντρεύτηκε την Αναστασία Ακριτίδου από το Γερακαριό Κιλκίς, επίσης μαχήτρια του ΔΣΕ.

Τον Κώστα τον χάσαμε το 1960, την ημέρα της γιορτής του σε δυστύχημα που έγινε στο εργοστάσιο, όπου δούλευε.

Η γυναίκα του Αναστασία Μερτσανίδου πέθανε το 1967.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο αδελφός τους Νίκος Μερτσανίδης και η γυναίκα του Αθηνά Μερτσανίδου.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε 20.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη", που ήταν τακτικός αναγνώστης του.

Στέφανος και Κατερίνα Καλαμπόγια, Γιώργος και Ματίνα Φουντούλη.

  • Επίσης στη μνήμη του Δημήτρη Στεφανόπουλου, οι φίλοι του Νίκος Τριανταφύλλου και Βαγγέλης Τούντας πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη".* * *

λ9

Πέρασαν 3 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Στην αξέχαστη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω.

Η γυναίκα του Κανέλλα Τσουρούνη

Οι ανιψιές του Τούλα, Ελλη και Γιώτα Καπασούρη

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1927 στην Κορνοφωληά Εβρου.

Πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Σφιτνίτσα Πολωνίας στις 5 Μάη 1996.

Αντί για χρονιάτικο μνημόσυνο προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ελευθερούπολης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η αδελφή του και ο γαμπρός του Λ. Π. Λ.

* * *

λ9

Συμπληρώνεται σήμερα, 18 Μάη, ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης μας ΑΓΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από την Καστοριά.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στην ΚΟ Καστοριάς.

Ο σύζυγός της Γιώργος Νικόπουλος

Τα παιδιά της Ζωή και Στέργιος

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ (Τασόγλου) από την Καβάλα.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελένη Πετρίδη προσφέρει 6.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Με τη συμπλήρωση 9 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΦΙΩΝΙΑΤΗ, προσφέρω 30.000 δρχ. στο, Ριζοσπάστη".

Μυρσίνη Λαφιωνιάτη

* * *

λ9

Στις 20 Μάη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ξαφνικά, ο αγαπημένος μου σύζυγος ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΠΑΤΖΑΚΗΣ.Ηταν σεμνός αγωνιστής της Αριστεράς από τα νεανικά του χρόνια και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αγώνα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Μετά τη μεταπολίτευση ζούσε στη Λυκόβρυση Αττικής. Από τα δραστήρια μέλη του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου, πάντα κοντά στο ΚΚΕ, δεν έλειπε από τις εκδηλώσεις του, και τις Οικονομικές Εξορμήσεις του.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω στο ΚΚΕ 50.000 δρχ. και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Η συντρόφισσά του στη ζωή Ελλη Καχριμπατζάκη

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΟΥ,ο αντιστασιακός Νίκος Γεωργαράκης από την Κορώνη Μεσσηνίας προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Στη 19 Μάρτη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41, γύρισε στο χωριό του Μερόπη, μετά τη συνθηκολόγηση και πιάστηκε από τους Ιταλούς. Στάλθηκε στην Ιταλία ως αιχμάλωτος πολέμου. Επέστρεψε έπειτα από 5 μήνες. Την άνοιξη του 1943 βγήκε στο βουνό και υπηρέτησε την Επιμελητεία του 15ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση διώχτηκε και φυλακίστηκε. Αφέθηκε τελικά ελεύθερος το 1952.

Στη μνήμη του, προσφέρω στην ΚΟΒ Ηλιούπολης 20.000 δρχ.

Η γυναίκα του Δήμητρα Αντωνίου

* * *

λ9

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΚΑ.Γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1926.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα, προσφέρω 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Η κόρη του Μαρία

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-09-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-09-18 00:00:00.0)
Μνημόσυνα (1997-06-08 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ (έχει και 2 προσφορές άνευ λόγου και αιτίας..Για 1.6. Κυριακή) (1997-06-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-05-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ