Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα δικαστήρια και πάλι ο γραμματέας της ΚΝΕ Πάτρας

Αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Πάτρας, με την οποία απαλλάχτηκε ο Αντώνης Τασιόπουλος,μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΝΕ ασκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου!

Ο Α. Τασιόπουλος συνελήφθη κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των εργαζόμενων της Πάτρας στις 5 Απριλίου, όταν είχε επισκεφτεί την Πάτρα κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και τον υφυπουργό Χρ. Πρωτόπαππα,γιατί δήθεν πέταξε γιαούρτι στον υπουργό Εργασίας. Μάλιστα, το στέλεχος της ΚΝΕ συνελήφθη 500 μέτρα από το χώρο της συγκέντρωσης και μια ώρα μετά τη λήξη της, κατόπιν υπόδειξης του ίδιου του υποδιευθυντή της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα των εργαζομένων να αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησης. Ο Γ. Τασιόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την αυτεπάγγελτη κατηγορία της "έμπρακτης εξύβρισης".

Το δικαστήριο είχε κρίνει κατά πλειοψηφία ότι δε συνέτρεχε το αδίκημα της απρόκλητης έργω εξύβρισης και απάλλαξε τον κατηγορούμενο.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 11 Απριλίου 1997, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών με θέμα "η δικαιοσύνη, ο πολίτης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης", δεν άντεξε και μπήκε στον... πειρασμό να κρίνει τη δικαστική απόφαση, η οποία βεβαίως δεν του άρεσε.

Ετσι, ο Ε. Γιαννόπουλος σ' εκείνη την εκδήλωση, αν και διευκρίνισε ότι ως υπουργός δεν επεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά ως νομικός έχει δικαίωμα να την κρίνει, εμμέσως πλην σαφώς καταφέρθηκε κατά των δικαστών του Πλημμελειοδικείου Πάτρας που αθώωσαν τον γραμματέα της ΝΕ Πάτρας και εξέφρασε την αποστροφή του για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Δεδομένου ότι η Εισαγγελία Εφετών Πατρών δεν έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης, ενώ για το θέμα αυτό έχουν εκδοθεί διαφορετικές αποφάσεις(μπογιά κατά του προέδρου της Δημοκρατίας), η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκεί αναίρεση, προκειμένου η υπόθεση να κριθεί από το Ποινικό Τμήμα. Αν το Ποινικό Τμήμα αναιρέσει την απόφαση, τότε θα γίνει νέα δίκη από το ίδιο δικαστήριο, αλλά με διαφορετική σύνθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ