Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποβόσκουσες αντιθέσεις

Μπορεί ο "κοινωνικός διάλογος" να προωθείται διαδικαστικά με τις "ευλογίες" τώρα πια των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση", αλλά η κατάσταση είναι αρκετά σύνθετη και παρακινδυνευμένη, για τους θιασώτες της κυβερνητικής απάτης.

Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που δεν καλοβλέπουν τον "κοινωνικό διάλογο", έχουν σιγήσει προς το παρόν, αλλά από την άλλη οι αντιδράσεις συνεχίζονται και λέγεται ότι οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες.

Μάλιστα τη Δευτέρα έγινε ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη στην ΠΑΣΚΕ, με την παρουσία του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα, του Ρ. Σπυρόπουλου, στελεχών της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ασχολούνται με την εργατική πολιτική. Εκεί συζητήθηκε η αναγκαιότητα να στηριχτούν τα σχέδια της κυβέρνησης από την ΠΑΣΚΕ, μέχρι τέλους, κάτι που δε βρίσκει ανταπόκριση από όλα τα στελέχη. Ανάλογες αντιθέσεις κυριαρχούν στη ΔΑΚΕ και στην "Αυτόνομη Παρέμβαση". Αντιθέσεις που θα ενισχύονται, όσο θα φανερώνεται χεροπιαστά και στην πράξη ο στημένος χαρακτήρας του "κοινωνικού διαλόγου" και, κυρίως, όσο θα εισπράττουν την καταδίκη των εργαζομένων και των αυξανόμενων αντιδράσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ