Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι λαοί να πουν τη γνώμη τους

Σημαντικές συναντήσεις αντιπροσωπείας της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ στις Βρυξέλλες

Σημαντικές συνομιλίες με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ξένους και Ελληνες ευρωβουλευτές είχε στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, αποτελούμενη από τους Ευάγγελο Μαχαίρα, Αλέξη Μητρόπουλο, Αντώνη Ντρέκο και Γιώργο Τσαπόγα.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές Λ. Βίντσι της Ιταλίας, Χ. Μιράντα της Πορτογαλίας, Ζ. Σιόστεντ της Σουηδίας, Βασίλη Εφραιμίδη και Γιάννη Θεωνά της Ελλάδας.

Η παρέμβαση των πολιτών στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να είναι καταλυτική, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία συσσωρεύονται τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και η κατάσταση γίνεται, σε πολλές περιπτώσεις, εκρηκτική.

Στις συνθήκες αυτές αποκτά ιδιαίτερη σημασία το αίτημα για ενημέρωση και έκφραση γνώμης των πολιτών, ιδιαίτερα στο κρίσιμο οριακό σημείο της Διακυβερνητικής του Ιούνη.

Το αίτημα αυτό διατυπώνεται με αυξανόμενη ένταση, επιμονή και συνέπεια στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, ενισχύεται και από ανάλογες πρωτοβουλίες που κλιμακώνονται σε πολλά από τα κράτη - μέλη, όπου διαπιστώνεται σημαντικότατη αύξηση της ανεργίας, επιδείνωση των όρων διαβίωσης, συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών, περιορισμός των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι ευρωβουλευτές, με τους οποίους συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, επιδοκίμασαν τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και τις έκριναν ως προωθητικό ενισχυτικό στοιχείο αντίστοιχων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται, με διαφορετική έκφραση, στην Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, Αντώνης Ντρέκος, τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες ενισχύουν σημαντικά το έργο της Επιτροπής και επεκτείνουν σε ουσιαστικά στοιχεία το περιεχόμενό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ