Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και χοροί

Εργα του Μπετόβεν θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην αποψινή της συναυλία (8.30) στο Μέγαρο Μουσικής. Σε μουσική διεύθυνση του Β. Νέλσον και σολίστ τον πιανίστα Μ. Τιρίμο θα παρουσιάσει τα έργα: "Λεωνόρα αρ. 2, εισαγωγή", "Κοντσέρτο αρ. 4 για πιάνο και ορχήστρα σε σολ μείζονα έργο 58" και "Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφ. μείζονα έργο 60".

Στο κλαμπ "Κόντρα" (Λεωφ. Ειρήνης 89, Πέραμα) εμφανίζονται αύριο (11.30μμ) τα "Υπόγεια Ρεύματα",ενώ λίγο νωρίτερα (8.30μμ) στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα δώσει (με ελεύθερη είσοδο) συναυλία η Αθηναϊκή Δημοτική Ορχήστρα με έργα Τσαϊκόφσκι, Οφενμπαχ και Πιατσόλλα. Διευθύνει ο Ελ. Καλκάνης. Σολίστ ο Χρ. Ζερμπίνος.

Συνεχίζεται ο "Μήνας Χορού" στο "Ανοιχτό Θέατρο" (Κάλβου 70), όπου σήμερα και αύριο εμφανίζεται η ομάδα χορού "Yelp". Την Κυριακή (7.30μμ) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνεται το "6ο Σεργιάνι στην Παράδοση" με αφιέρωμα στους νεκρολατρικούς και άλλους χορούς και τραγούδια με θρηνητικό περιεχόμενο. Συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ τραγουδούν οι Π. Γαϊτάνος, Β. Κολοβός, Ελ. Κουταλακίδου, Κ. Ξηρού κ. ά. Επίσης την Κυριακή (8μμ), στο Θέατρο "Αλίκη" θα δώσει την ετήσια παράστασή του ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου των Φοιτητών της Πανεπιστημιακής Λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ