Κυριακή 25 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Ακόμα... ζω!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΖΑΖΗΣ,Αθήνα: Επειδή η εργοδοσία ανακάλυψε ότι η μακροζωία συμβάλλει στην αύξηση της... ανεργίας, κάθισε, συσκέφτηκε και αποφάνθηκε πως πρέπει να αυξηθεί ο χρόνος για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων. Ακόμη, να μειωθούν οι ώρες εργασίας και οι μισθοί τους καθώς και των συνταξιούχων. Εγώ δηλαδή, που έφτασα 84 χρόνων, μπορεί να μου ζητήσει ο Σημίτης να πληρώσω αναδρομικά λόγω του ότι ακόμα... ζω!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σε κίνδυνο μπαίνει και το οκτάωρο, το οποίο θέλουν να το πάρουν πίσω, που με τόσο αίμα και θυσίες κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους.

Περιμένω απάντηση

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΚΟΣ,Νίκαια: Είμαι τραυματίας του Αλβανικού Μετώπου και αναγνωρισμένος αγωνιστής της Εθνικής μας Αντίστασης, 84 χρόνων γέρος. Παίρνω από το ΙΚΑ την κατώτερη, λόγω γήρατος, σύνταξη, αυτή που έπαιρνε και η γριά μου πριν πεθάνει, εδώ και δέκα χρόνια. Υπάρχουν περιπτώσεις Ταμείων, που άρχισαν να δίνουν ένα μέρος της σύνταξης της πεθαμένης συζύγου στους άνδρες τους, που ζουν. Γιατί εμείς του ΙΚΑ είμαστε αδικημένοι και δεν ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους το παραπάνω μέτρο; Εχω υποβάλει τα χαρτιά μου πριν πέντε μήνες στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΚΑ, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει έως σήμερα. Γιατί;

Καυτά ερωτήματα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ,Πάτρα: Στην εκπομπή του, "Εν Αθήναις", στον "Πλάνετ", ο Γιώργος Τράγκας, σε πρόγραμμα που αφορούσε το θέμα που προέκυψε από τη δημοσίευση των αρχείων Καραμανλή, "έπνιξε" ορισμένα τηλεφωνικά ερωτήματα και άλλα δεν τα δέχτηκε καθόλου, όπως: Αν αναφέρει στα αρχεία του ο τέως Πρόεδρος Κ. Καραμανλής για τους χιλιάδες πολιτικούς εξορίστους επί ΕΡΕ, για τη φίμωση του Τύπου, για το εκτός νόμου ΚΚΕ επί ΕΡΕ, για τη βία και νοθεία στις εκλογές, για τους φαντάρους που ψήφιζαν 2 και 3 φορές, για την καταστροφή της Αθήνας σε τσιμεντένια κουτιά, για την προδοσία της Κύπρου με τις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου. Και τέλος, για το καθεστώς τρομοκρατίας και αβεβαιότητας που επικρατούσε στο λαό, κατά την οκταετή θητεία του ως πρωθυπουργού, που και για σκουπιδιάρης να πήγαινες να δουλέψεις, έπρεπε να έχεις "πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων".
Ποια βοήθεια στην Αλβανία;

ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ,Πεύκη: Αυτοί που δημιούργησαν το ΝΑΤΟ, κάνουν τα ίδια τώρα και στην Αλβανία, με ό,τι έκαναν με μας, πριν 50 χρόνια, όταν μας έστειλαν βοήθεια, την "Ούντρα". Αυτοί οι ίδιοι που μας στέλνανε τη βοήθεια, ό,τι δηλαδή είχαν για πέταμα σε τρόφιμα και ρούχα, δημιούργησαν στη χώρα μας όλη την κατάσταση του εμφύλιου πολέμου, των ξερονησιών, φυλακών, των στρατοδικείων, που δίκαζαν και καταδίκαζαν τα καλύτερα παλικάρια μας στο θάνατο.

Σήμερα στην Αλβανία παίζεται ένα παρόμοιο παιχνίδι. Τώρα τους έπιασε ο πόνος να στείλουν βοήθεια και μάλιστα υπό την προστασία... στρατού για την ομαλή διανομή των αγαθών στον κόσμο. Από την άλλη μεριά, το επίσημο κράτος της γειτονικής μας χώρας μαζί με τη μαφία καταχράστηκαν με τις "πυραμίδες" τις οικονομίες του λαού που με ιδρώτα απέκτησαν, δουλεύοντας μακριά από την πατρίδα τους.

Ο αλβανικός λαός περνά δύσκολες μέρες και έχει ανάγκη από πραγματική βοήθεια και όχι αυτήν που του υπόσχονται αυτοί που τον κλέψανε. Ο λαός μας, με τα αδελφικά αισθήματα που τρέφει για τους Αλβανούς, θα βοηθήσει μ' όλες του τις δυνάμεις και αυτό το ξέρουν οι γείτονές μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ