Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Δραστηριότητες - συναντήσεις

Εκτός από τη συγκέντρωση, το πρόγραμμα των αντιπροσωπειών των κομμουνιστικών και αριστερών προοδευτικών κομμάτων ήταν πλούσιο σε δραστηριότητες και συναντήσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ίσως η συνάντηση και το γεύμα με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Ν. Σαμπάγιου, όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις για την κατάσταση της Ευρώπης σήμερα. Επίσης ο δήμαρχος της Λισαβόνας, Τζ. Σοάρεζ, υποδέχτηκε τις αντιπροσωπείες στο ιστορικό "Κάστρο" της πόλης και τους παρέθεσε δεξίωση. Η υποδοχή από την ΚΟ Λισαβόνας του ΚΚ Πορτογαλίας έγινε στα γραφεία της οργάνωσης, στις αίθουσες όπου φιλοξενούνταν μία έκθεση εικαστικών από έργα μεγάλων Πορτογάλων καλλιτεχνών, που τα είχαν δωρίσει στην οργάνωση για την οικονομική εξόρμηση, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές. Εκεί οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με στελέχη του κόμματος και Πορτογάλους καλλιτέχνες, με ξεχωριστή ίσως την παρουσία του συγγραφέα Ζ. Σαραμάγκο.

Σ' αυτή την εκδήλωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε μια ιδιαίτερα θερμή μακρά συνάντηση - συζήτηση με τον πρώην ΓΓ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Α. Κουνιάλ,όπου ανταλλάχτηκαν εμπειρίες και απόψεις για το παρόν και την προοπτική του κομμουνιστικού κινήματος.

Στη διάρκεια της παραμονής της στη Λισαβόνα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έκανε πολλές συναντήσεις και συνεργασίες με τα άλλα κόμματα. Σε αυτά τα πλαίσια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον ΓΓ του Πορτογαλικού ΚΚ, Κ. Καρβάλιας,όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κύρια ζητήματα του κινήματος των εργαζομένων των δύο χωρών και ολόκληρης της Ευρώπης. Επίσης έγινε συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Ισπανίας, που είχε επικεφαλής τον Χ. Ανγκίτα,ΓΓ του κόμματος και συζητήθηκαν επί μακρόν ζητήματα αλληλεγγύης και συντονισμού του εργατικού κινήματος και των κομμουνιστικών κομμάτων. Επίσης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον ΓΓ της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, Φ. Μπερτινότι,όπου ανάμεσα στα άλλα έγινε ενημέρωση και εκτίμηση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στην Ιταλία. Επίσης την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε ο Φ. Βουρτς,μέλος του Εθνικού Γραφείου του Γαλλικού ΚΚ, για τις πρόσφατες εξελίξεις και κύρια για την πορεία των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε και αρκετές άλλες συναντήσεις - συζητήσεις, σχεδόν με το σύνολο των αντιπροσωπειών των Κομμουνιστικών και Αριστερών Προοδευτικών Κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ