Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Εντός των ημερών οι κυβερνητικές αποφάσεις
  • Ανοιχτή η σύμπλευση ΥΕΝ - εφοπλιστών
  • "Θα βρουν μπροστά τους τους ναυτεργάτες", προειδοποιούν συνδικαλιστές

Την αδιαλλαξία της κυβέρνησης στα αιτήματα των ναυτεργατών κλήθηκε να... διαπιστώσει ξανά χτες η ΕΕ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκη.

Η όλη προσπάθεια της κυβέρνησης, όπως έγινε φανερό και χτες, συγκεντρώνεται στο να διωχτούν οι Ελληνες ναυτεργάτες από τα πλοία, με την όσο γίνεται μεγαλύτερη "ανοχή" τους. Χαρακτηριστικό της συμπαιγνίας είναι ότι αμέσως μετά τη χτεσινή συνάντηση ο υπουργός κλείστηκε στο γραφείο του με τον πρόεδρο της εφοπλιστικής ένωσης, Γ. Λύρα,και την υπόλοιπη εφοπλιστική αντιπροσωπεία.

Στη διάρκεια της συνάντησης από την πλευρά των ναυτεργατών τέθηκε ξανά το αίτημα να προστατευτεί η απασχόληση και να γίνει άμεση απορρόφηση των ανέργων. Από τους συνδικαλιστές, με στοιχεία, απορρίφθηκε το επιχείρημα των εφοπλιστών ότι το οικοδόμημα της ελληνικής ναυτιλίας χτίστηκε χωρίς χρήματα του ελληνικού λαού, και απέδειξαν επιπλέον, πόσο ακριβά πληρώνουν οι εργαζόμενοι, όχι μόνο τους εφοπλιστές, αλλά ακόμα και τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, για τον οποίο από τους εφοπλιστές δε δίνονται ούτε ψίχουλα!

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα πάρει τις αποφάσεις του και εντός των προσεχών ημερών θα τις ανακοινώσει, ενώ οι εφοπλιστές εξακολούθησαν να εμμένουν στις απαιτήσεις τους για την παραμονή στα ποντοπόρα πλοία μέχρι και 7 Ελλήνων ναυτεργατών! Στο τέλος της συνάντησης ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,Σ. Τσιμπόγλου,σχολίασε: "Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές απλώς επανέλαβαν ξανά τον εαυτό τους. Αρνούνται να ικανοποιήσουν τα χρόνια αιτήματα των ναυτεργατών, όπως αυτά προβλήθηκαν και με τις τελευταίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις από το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επιμένουν στην πολιτική του αφελληνισμού της ναυτιλίας, όμως θα βρουν μπροστά τους ναυτεργάτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ